Promo

Biblija – prvi udžbenik preventivne medicine (VIDEO)

U Bibliji ne možemo naći red ove koji opisuju mikroorganizme, viruse, bakterije, radioaktivnost ili gene, one stvari koje smo upoznali tek pre oko 150 godina, ali na posredne načine Biblija opisuje ove fenomene, naročito zarazne bolesti.

Prisetimo se priča o Gubi (Lepra), savremenoj bolesti u vreme Prvog dolaska Stvoritelja, u vreme i namestu gde su Jevreji živeli, na Bliskom istoku, kada se nije znao uzrokove bolesti, ali su jasno ispisane mere preventive i postupanja sa obolelom osobom. U Bibliji jasno stoji da ako se na nekome nađe zarazna bolest (u to vreme Guba), ta osoba treba da se izoluje od društva na određeno vreme i uz praćenje šta će se dalje dešava ti sa promenama na koži. Ukoliko se bolest posle određenog vremena povuče, ta osoba može nazad u populaciju.

Zvuči poznato?

Osim 10 Božjih zapovesti, Bog je čoveku, kroz knjige Mojsijeve, da oičitavn iz uputstava kako treba da živi, kako da se ponaša u određenim situacijama, kako da bude mudar čovek. Takođe, u Mojsijevim knjigama su i zdravstvene uredbe.

Preventivna medicina svakako je bolja od medicine koja leči posledice neke bolesti i ne kaže se džabe “Bolje sprečiti, nego lečiti”.

Ono čega nema u Biblijskim savetima jeste specifičnost prenošenja korona virusa sa inficirane a potpuno asimptomatski obolele osobe na druge, ali, za razliku od današnjih poruka medicinske struke, koje su tokom jeka pandemije virusom Covid19 bile često konfuzne, odnosno razlikovale su se od jednog do drugog epidemiologa i virusologa, Biblija nedvosmisleno kao važnu preventivnu preporuku navodi izolaciju za obolele i izolaciju za najugroženije. Ne izolaciju celog društva, već njegovog najugoženijeg dela!  Koliko bi cela svetska ekonomija bila u boljem položaju danas, da su stručnjaci samo poslušali Biblijui da nisu “zaustavili život” tokom aktuelne pandemije.

O svemu ovome priča čovek koji je do 21. godine svog života bio Ateista i koji je Hristovu veru i Bibliju testirao kroz nauku i upravo kroz nauku dokazao da je u Bibliji istina.

U intervju sa povodom, sa dr TomislavomTerzinom, profesorom genetike i biologije razvića na Alberta univerzitetu u Kanadi o koronavirusu i vezanim temama iz perspektive nauke (biologije) i Biblije (petoknjižja), razgovarao je Zoran Sudarević.

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com