Ekonomija

Bežični internet i paneli sa mapom grada na pametnim autobuskim stajalištima u Nišu

Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala je javnu nabavku za izgradnju pametnih autobuskih stajališta na teritoriji Niša. Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Nebojše Lovića, Nišlije bi trebalo da dobiju pametna stajališta koja imaju solarna napajanja i nude razne mogućnosti.

“Ta pametna stajališta imaju svoje baterije i nude razne mogućnosti, od interneta, led osvetljenja i tako dalje. Na tim stajalištima ima i panela preko kojih se mogu pratiti autobusi, razne informacije, to je sve stvar softvera”, rekao je Lović.

Pametna stajališta, dodaje Lović, biće postavljena na mestima u gradu gde je najveća frekvencija putnika, a koja će utvrditi u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne delatnosti i Direkcijom za javni gradski prevoz.

Foto: P. V.

“Koliko će ih biti zavisi od cene tih stajališta. Ima tri tipa stajališta, s tim što ćemo mi ići na taj tip pametnog stajališta sa svim tim prednostima koje nude”, rekao je direktor Direkcije za izgradnju grada.

Prema njegovim najavama stajališta koja budu zamenjena novim i koja su u dobrom stanju biće pebačena na druga mesta.

“Sva stajališta koja izmešatmo prebacivaćemo tamo gde je neophodno. Trenutno postoji najveća potreba za zamenom starih stajališta, koja jesu ispravna i u funkciji, ali, jednostavno, više estetski nisu pogodna. Tako da ćemo njih menjati”, zaključio je Nebojša Lović.

Javna nabavka je raspisana sredinom septembra, a rok za podnošenje ponuda je 15. oktobar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com