Promo vesti

Bezbolno i brzo: Dijagnostikovanje problema kože, kose i noktiju – Dr VAIS

Dr VAIS je uvođenjem najsavremenijih procedura postao prepoznatljiv i svetski priznat centar u dijagnostikovanju problema kože, kose i noktiju. Ekspertni tim lekara i zdravstvenih radnika se već godinama bavi originalnim terapijskim procedurama za podmlađivanje kože, problemima opadanja kose i deformacijom nokatne ploče.

Danas je teško zamisliti lekara ili medicinski centar koji se bavi problemima kože, a da se pri tome u dijagnostici oslanja samo na klinički pregled, bez upotrebe aparata za bolju vizuelizaciju promena na i u koži.

U Dr VAIS centrima se pored pregleda kože najsavremenijim dijagnostičkim aparatom skenerskopom, koji omogućava da se stanje kože sagleda i do 650x uvećano, uvodi i DIGITALNA DERMOSKOPIJA sa softverskom analizom. Ovo je bezbolna i neinvazivna metoda sa tačnošću od 92-99%. Koristi se za ranu detekciju melanoma, karcinoma kože, mladeža i svih ostalih pigmentnih promena na koži.

Melanom, kao jedan od najmalignijih tumora čoveka, u poslednje dve decenije beleži značajan porast u svetu. Jedna od osnovnih odlika melanoma, zbog kojih ima „lošu reputaciju“ je njegovo nepredvidivo ponašanje jer se može javiti u okviru bezazlenog mladeža na koži koji podseća na bradavicu, keratozu, ranicu...

Ovom metodom se vrši diferencijacija pigmentnih promena na melanocitne i nemelanocitne kao i dalja diferencijacija u okviru ovih grupa.

Digitalna dermoskopija omogućava izračunavanje dermoskopskog skora, koji je relativna ocena karaktera promene i određuje njenu dalju „sudbinu“, potrebu za praćenjem ili uklanjanjem. Snimak se čuva i posle određenog vremena upoređuje sa novim nalazom, ukoliko postoji potreba može se proslediti ekspertu na dalju procenu, sve u cilju postavljanja izuzetno precizne dijagnoze.

Ko sve treba na pregled?

Sve osobe nakon puberteta, osobe koje imaju puno mladeža, svetle su kože, kose i očiju i lako gore na suncu, treba da obave dermoskopski pregled. Pregledajte sve mladeže koji menjaju oblik, veličinu, boju, bole Vas ili svrbe. Treba obratiti pažnju na kožne promene stečene posle dvadesete i četrdesete godine života, promene koje se izdvajaju i ne liče ni na jednu drugu, jako tamne mladeže i naravno svaki mladež zbog kojeg ste posebno zabrinuti. Dermoskopija ima poseban značaj kod osoba koje su imale melanom i članova njhove porodice.

Iako je osnovna indikacija dermoskopije rana detekcija melanoma, izuzetnu vrednost ima u posmatranju kože uopšte, kao i njenih adneksa: dlake, lojnih i znojnih žlezdi i noktiju, te je zato našla svoju primenu u kapilitologiji, kozmetologiji i podologiji.

Trihoskopija nam pruža bolji uvid u oblik, boju dlake, izgled njene površine, postojanje preloma. Daje nam podatke o strukturi i omogućava razlikovanje normalne i abnormalne dlake. Dermoskopskim sagledavanjem samog kapilicijuma, folikula i folikularnih otvora, možemo uočiti postojanje inflamacije, peruti, čepove sebuma u folikularnim otvorima, gljjivičnu infekciju ili hemijsko oštećenje dlake i kože.

Neprocenjiva vrednost dermoskopije u kozmetologiji, ogleda se u mogućnosti sagledavanja ne samo onoga što je na površini kože već i dubljih slojeva. Posmatranje vaskularnih struktura, lojnih žlezdi i uočavanje upalnog procesa dok je još u razvoju, omogućava bolju dijagnostiku akni, rozacee, seboroičnog dermatitisa i drugih kožnih stanja.

Dermoskopom možemo posmatrati i nokat, preciznije sagledati njegovu površinu, ivice, subungvalne prostore, te bolje ustanoviti postojanje anomalija u rastu i obliku nokta, prisustvo infekcija, vaskularnih ili pigmentnih promena.

Osnovni zadatak lekara je prevencija i otkrivanje patoloških promena još dok su u začetku i mogućnost lečenja i izlečenja najveća.

Dr Vais
Branka Krsmanovića 43
018/232 896
064/12-64-340
drvais.nis@drvais.rs
Facebook

Iz tog razloga je gotovo nezamislivo ne upotrebiti dermoskop, koji iskusnom i obučenom lekaru omogućava da uoči ono što oku nije dostupno.

Dr VAIS

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.5918003372267!2d21.918512214844263!3d43.322803879134035!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0c1c901113b%3A0x4a461115a7cab1!2sDr+VAIS+Nis!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1521648823989″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com