Društvo

Bezbednost đaka kao prioritet

Avgust i početak septembra karekteriše obeležavanje i održavanje horizontalne i vertiklne signalizacije u „zoni škole“. Zaposleni JКP „Parking servis“ Niš svakodnevno su na terenu kako bi obeležavanje bilo urađeno kvalitetno i na vreme, ističu u ovom preduzeću.

 

Dejan Dimitrijević, direktor JKP “Parking servis” Niš

“Početkom avgusta, kao i svake godine do sada, smo počeli obnavljanje celokupne signalizacije u zonama škola. Vertikalna signalizacija je obnovljena na svim lokacijama, osim u ulici Vojvode Putnika jer se navedena ulica rekonstruiše. Bezbednost je dodatno povećana prinudnim usporivačima brzina, čija obnova se radi tokom cele godine.”, istakao je direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević.

Foto: JKP “Parking servis” Niš

Zarad bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na pojedinim mestima je i vidljiva horizontalna signalizacija osvežena, zbog neposredne blizine škole.

“Većina oznaka je urađena hladnom debelovučenom plastikom čime smo postigli da vidljivost oznaka traje duže, a kompletna horizontalna signalizacija biće završena do početka školske godine. Takođe, u blizina škola zamenjeni su pojedini stari semaforski uređaji novijim, koji obezbeđuju pouzdaniji rad.

Parking servis svojim angažovanjem pobrinuo se da deca kao osetljiva kategorija učesnika u saobraćaju budu bezbednija u blizini škola i vrtića, a ovim putem apelujemo da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajnu signalizaciju.”, kazao je on u izjavi medijima.

Foto: JKP “Parking servis” Niš

Inače, JКP „Parking servis“ Niš na teritoriji Grada Niša, što na gradskom što na seoskom području, održava signalizaciju u zonama škola na 42 lokacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com