Promo

Bez njega nema zabave i druženja… YUMIS KIKIRIKI

Jesen je, kišovito i hladno a vama treba odmor uz dobar film i dobro društvo…uz sve ovo odlično ide YUMIS-ov kikiriki. Proverite?

Preporuka nutricionista su uvek zdrave grickalice, a to kikiriki potvrđuju u niškoj farbici hrane YUMIS.

Iako je kikiriki poreklom iz Južne Amerike itekako prija našem podneblju, jer je bogat mastima, proteinima i brojnim zdravim hranljivim sastojcima. Kikiriki sadrži esencijalne vitamine i minerale i donosi puno toga dobrog našem organizmu.

Kikiriki je dobar za zdravlje srca: Oleinska kiselina kod kikirikija može u krvi da smanji loš holesterol (LDL) i poveća dobar holesterol (HDL). Om može da spreči moždani udar i koronarna oboljenja povećanjem zdravih lipida u krvi.

Izvor energije: Kikiriki sadrži puno vitamina i minerala, antioksidanata i hranljivih materija, koji su veliki izvori energije.

Polifenolni antioksidanti u kikirikiju korisni su za prevenciju raka želuca, jer pomažu u smanjenju produkcije kancerogenih nitrozamina.

Redovno  konzumiranje kikirikija može da smanji rizik od kamena u žuči. Prema studijama, samo 30 grama kikirikija dnevno može pomoći da se umanji rizik od ove pojave čak i do 25 odsto.

Kikiriki sadrži vitamin B3 koji je odličan za funkciju mozga, kao i za poboljšanje memorije. Flavonoid u kikirikiju  može da poboljša protok krvi u mozgu za oko 30 odsto.

Kikiriki je dobar izvor folne kiseline i bitan je trudnicama.

Pored toga da čini kožu blistavom i zategnutom, kikiriki sprečava i gubitak kose, nastajanje bora i starenje.

Zbog svih ovih dobrih „razloga“ obezbedite sebi veće količine Yumis-ovog kikirikija i spremno dočekajte hladne dane.

Neka zabava traje uz Yumis-ov kikiriki!

YUMIS
Bul. Sv. cćara Konstantina
80-86
018 561 421
018 561 422
Facebook – YUMIS doo
www.yumis.rs

 

 

>>>Prijatelj svake kuhinje<<<

Pronađite nas na rafovima brojnih marketa!

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button