Kultura

“Bez limita” odabrao pobednike konkursa za najbolju ilustraciju

Časopis “Bez limita” poslednjih pet godina objavio je brojne pesme i priče, a na konkursu “Tvoja slika zvuči poznato”, pozvao je autore/ke da za neke od njih naprave ilustracije i fotografije. Odabrano je pet najboljih radova, kojima su na Filozofskom fakutletu urečene nagrade.

Povodom obeležavanja pete godišnjice rada časopis “Bez Limita” želeo je da motiviše mlade da objavljenim delima daju novo ruho. Najkreativnije ilustracije su napravili: Katarina Baćević na osnovu dela “Mač i Ljiljan”, zatim Nikola Đorđević, koga je inspirisao “Jažinačkog jezera” i Milenija Arsekić za delo “Pismo malenoj meni”.

“Delo je proza, zove se “Pismo maloj meni” gde u suštini, ako sam ja dobro shvatila delo, devojka pokušava da uteši svoju mlađu verziju sebe, kako je sve ispalo okej, verovatno se kao mala plašila šta će da postane, kako će da ide život i mogla sam da se saživim sa tim. Ja sam crtala digitalno, to je digitalni umetnički rad. Preko računara sa grafičkom tablom inspirisala me je priroda, nacrtala sam devojčicu sa raznolikim bojama, nešto što deluje kao da je našla mir, neki svoj”, kaže Milenija.

Osim ilustracija, Kristina Mitrović i Jovana Denčić inspirisane poezijom, napravile su fotografije. Jovana je od samog osnivanja časopisa tu i kaže da je odmah saznala za konkurs i odmah odlučila da se prijavi.

Tako sam počela da listam po arhivi da vidim šta imam, šta bioglo da bude dobro da se prikaže fotografijom iako nisam bila nešto preterano jnspirisana, ta jedna pesma “Prometej na pepelu” mi se jako dopala i ja sam uhvatila momenat koji mi je ličio baš mnogo na moj doživljaj te pesme i poslala sam fotografiju,pojasnila je Jovana.

Urednica časopisa “Bez limita” kaže da su za najbolje pripremili priznanja, kao i knjige domaćih autora.

“Simbolično, nagradili smo petoro mladih ljudi koji se izražavaju u najrazličitijim žanrovima. Nagrade su slične senzibilitetu samog autora te smo odlučili da im poklonimo knjige. Knjige su najzaslužnije, najvažnije za obrazovanje mladih umova, a takvi su ovi mladi ljudi”, istakla je Jelena Jocić, urednica časopisa.

Inače, časopis “Bez limita” objavljuje dela mladih autora i autorki i tako im daje podršku da njihovi radovi dođu do šire publike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com