DruštvoEkonomija

Bespovratna sredstva za mikro, mala i srednja preduzeća

U okviru realzacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša, za meru podsticanja konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća u vidu državne pomoći, danas u Gradskoj kući uručeno je 46 ugovora preduzećima koji su ispunili uslove predviđene javnim pozivom.Ukupan planiran iznos sredstava za realizaciju ove mere bio je 12 miliona, a biće utrošeno 8 miliona dinara.

Preduzeća imaju 40 dana da realizuju aktivosti koje su naveli u svojim prijavama, a one se odnose na nabavku nove opreme ili mašine, delova alata, digitalizaciju poslovanja, testiranje novih proizvoda i poboljšanje već potojećeg. Na javni poziv ove godine se prijavilo ukupuno 88 firmi.

Ovo je 4.put da Grad dodeljuje bespovratna sredstva mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u cilju pružanja pomoći i unapređenja poslovnog okuženja u Nišu.

Ukupan planiran iznos sredstava za realizaciju ove mere bio je 12.000.000 dinara, a biće utrošeno 8 miliona.

Pravo da učestvuju imala su mikro, mala i srednja preduzeća i preduzeća registrovana na teritoriji Niša čija je pretežna delatnost proizvodnja, prerada ili pružanje usluga i koja posluju najmanje godinu dana do objavljivanja konkursa.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je ugovore preduzetnicima.

Maksimalan iznos sredstava bez PDV-a iznosi 300.000 dinara po subjektu, odnosno 150.000 dinara za digializaciju poslovanja.

Suzana Miljković, vlasnica kozmetičkog salona Andrea kaže da je ovo drugi put kako su joj dodeljena bespovratna sredstva od Grada.

 

“Vlasnica sam kozmetičkog salona više od 20 godina, a ova bespovratna, podsticajna sredstva nama preduzetnicima jako znače, jer uglavnom sva potrebna oprema je kupljena od kredita banaka. Dobila sam iznos od 300.000 dinara koji ću da iskoristim na kupovinu aparata najnovije tehnologije za uklanjanje tetovaža kako bih unapredila svoje dosadašnje poslovanje, ističe Miljković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com