DruštvoEkonomija

Bespovratna sredstva za mikro, mala i srednja preduzeća, naredne godine povećanje sredstava

U okviru realzacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša, za meru podsticanja konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća u vidu državne pomoći, danas u Gradskoj kući uručeno je 18 ugovora preduzećima koji su ispunili uslove predviđene javnim pozivom.

gradonačelnica Dragana Sotirovski

“Nadam se da će vam ova pomoć biti dragocena u narednom periodu.Jako nam je drago da danas imamo ljude koji žele da započnu posao ili ga već rade. Vi kao preduzetnici i vlasnici malih i mikropreduzeća ste nam jako važni, zato smo odlučili da za 2024. godinu povećamo sredstva kojima ćemo vas podsticati da radite i zapošljavate druge. Vaše je da napravite idejui da krenete, a naše je da vas u tome podržimo”, poručila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dušan Dimitrijević ispred Dimex Solutions- a, preduzeća koje se bavi inženjerskim delatnostima i tehničkim savetovanjem naveo je da će mu dodeljena sredstva sigurno značiti, kao i da planira da novac uloži u instrument koji će dobrineti boljem poslovanju.

Novac dobijen putem tog javnog poziva preduzeća i preduzetnici moći će da koriste isključivo za nabavku nove ili polovne opreme ili mašine ili delova za mašinu. Sredstva se dodeljujuju za plaćanje do 50 odsto opravdanih troškova bez poreza na dodatu vrednost. Prijava na javni poziv sa pratećom dokumentacijom može se preuzeti sa sajta grada Niša (www.ni.rs ) и sa sajta Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ( www.investnis.rs ). Rok za konkurisanje bio je 18. avgust, za oba pomenuta javna poziva.

Za razvoj inovativnih delatnosti šest miliona, za unapređenje konkurentnosti pet miliona

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com