Ekonomija

Bespovratna sredstva mikro, malim i srednjim preduzećima

Veće grada Niša donelo je na poslednjoj sednici rešenje o dodeli bespovratnih sredstava za internacionalizaciju i unapredjenje konkurentnosti 57 mikro, malih i srednjih preduzeća i rešenje o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje tri projekta koji će doprineti boljoj saradnji tri naučno-obrazovne institucije i 14 malih i srednjih preduzeća.

Prema rečima načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milana Ranđelovića za pomenute mere biće izdvojeno ukupno 28 miliona dinara.
On je istakao da su sredstva odobrena u okviru javnog poziva raspisanog na osnovu Programa lokalnog ekonomskog razvoja.

„Internacionalizacija znači nastup i prezentaciju na sajmovima u inostranstvu, a mera konkurentnosti obuhvat nekoliko mogućih namena. Ona podrazumeva pre svega uvodjenje standarda i dobijanje sertifikata, testiranje novih proizvoda i unapredjenje proizvodnje i proizvoda“, kazao je Randjelović.

On je kazao da je na javni poziv stiglo oko 150 prijava, a 29 prijava firmi i naučno obrazovnih institucija je jako dobro.

„Zbog toga što smo za odredjene mere imali veće interesovanje, a za neke manje interesovanje predložili smo izmenu jedne tačke Programa lokalnog ekonomskog razvoja i preraspodelu sredstava u okviru ukupno odobrenog iznosa. To će nam omogućiti da sredstva usmerimo kao onim merama za koje vlada najveće interesovanje“, rekao je Randjelović.

On je kazao da najveće interesovanje vlada za meru unapredjenja konkurentnosti i za meru unapredjenja saradnje naučno-obrazovnih institucija i privrede.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com