DruštvoObrazovanje

Besplatni udžbenici za niške trećake od Fondacije “Alek Kavčić”

Jedno odeljenje, dvedeset petoro učenika trećeg razreda Osnovne škole “Učitelj Tasa” dobilo je besplatne udžbenike Fondacije Alek Kavčić za četvri razred osnovne škole. Zahvaljujući inicijativi učitelja Dejana Petrovića, učenici trećeg razreda, dobili su besplatne udžbenike za narednu godinu.

Petrović kaže su udžbenici Fondacije povoljni i kvalitetni, a roditelji da im ovo predstavlja rasterećenje za kućni budžet.

Foto: J.J.

“Iskreno, jesam imao sumnju u kvalitet udžbenika, ali kada sam naručio i video o čemu se radi, nisam se dvoumio uopšte. Preporučio sam ih roditeljima koji su se odmah podržali moj predlog. Imam 25 učenika u odeljenju i već koristimo knjige iz Fondacije “Alek Kavčić”, a sada smo dobili donaciju za narednu godinu, za četvrti razred”, pojašnjava učitelj.

Njegoš Petrović, ispred Fondacije podelio je učenicima knjige i istakao da preko 350 škola u Srbiji koristi neke ove udžbenike,  kao i da je sve više njih zainteresovano.

Foto: J.J.

Roditelj učenice, Nenad Milenović kaže da je ovo predstavalja veliko olakšanje za kućni budžet, posebno za roditelje koji imaju još dece.

“Velika je razlika u ceni, starijem detetu knjige koštaju preko 10.000 dinara, a za mlađu ćerku platili smo oko 1.800 dinara. Kada krene septembar ogromni su troškovi i verujte da po pet puta jeftinije plaćamo ove udžbenike, mnogo nam znači jer ćemo moći i nešto drugo da kupimo deci. Udžbenici su sasvim kvaliltetni čak su i rezultati dece dobri, oni idu na takmičenja i dobro prolaze”, završava Milenović.

Da, podsetimo, osnovni cilj Fondacije jeste napraviti besplatne udžbenike koje će đaci iz cele Srbije moći da koriste i uče iz njih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com