Zdravlje

Besplatni preventivni pregledi i ovog vikenda u Kliničkom centru Niš

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

U nedelju, 22. decembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim, dijagnostičkim ambulantama Klinike za kardiovaskularne bolesti, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi internističkih klinika ( stari deo KC Niš), kardiolozi niškog Kliničkog centra, obavljaće EKG preglede srca i proveravaće visinu krvnog pritiska kod pacijenata.

Sve zainteresovane sugrađanke će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor marker jajnika- CA 125.

Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Republike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com