Zdravlje

Besplatni pregledi mladeža u Vojnoj bolnici Niš

Vojno zdravstvo učestvuje u kampanji Euromelanom

Besplatni pregledi mladeža i drugih pigmentnih promena za građane u okviru panevropske kampanje za prevenciju raka kože „Euromelanom 2022“ biće organizovani širom Srbije u ponedeljak, 13. juna 2022. godine. U preventivnoj kampanji učestvovaće i lekari Vojnomedicinske akademije i Vojne bolnice Niš.

Svi zainteresovani građani mogu zakazati pregled 6. i 7. juna 2022. godine u periodu od 8 do 20 časova putem telefona 0800 222 888.

“Ovogodišnja kampanja održava se pod sloganom „Rak kože: nije do godina, već do UV zračenja!” sa ciljem ranog otkrivanja melanoma i edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, kao i značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože.”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Кampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju, Evropskom akademijom za dermatologiju i venerologiju, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bezobrazluk.Stavili dva termina za rezervaciju,a jedan za pregled.Zvala sam 06. tokom jutarnjih časova i već je sve bilo popunjeno.
    E sad je veće pitanje da li su uopšte mesta popunjena random zainteresovanim građanima ili su zaposleni već ubacili svoje ljude u termine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com