Zdravlje

Besplatni mamografski pregledi u Kliničkom centru Niš

Sve zainteresovane Nišlijke, starosti od 50 do 69 godina, od sutra pa sve do 7. maja, imaće mogućnost, da bez obzira na status zdravstvenog osiguranja, u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju KC Niš, potpuno besplatno obave mamografske preglede i na taj način, zahvaljujući inicijativi Uprave ove zdravstvene ustanove i Ministarstva zdravlja, provere svoj opšte zdravstveno stanje. Pored statičnog aparata za mamografiju niškog Kliničkog centra, pregledi će se obavljati i na mobilnom Mamografu, koji se nalazi u krugu starog dela KC Niš.

“Ovim putem pozivamo sve naše sugrađanke, starosti između 50 i 69 godina, da već od sutra, 25. aprila dođu u Klinički centar, na šalter za zakazivanje ultrazvučnih pregleda, u starom delu Centra za radiologiju i da u najkraćem mogućem roku, ukoliko to ne bude ilo moguće odmah, obave mamografski pregled, a kod onih kod kojih budu indikovane promene, naši specijalisti radiće i dodatne pretrage”, istakao je dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

Prema rečima nadležnih, pacijentkinje će moći da obave ovu vrstu skrining testiranja i bez zdravstvene knjižice, ali je potrebno da kod sebe imaju neki lični dokument i da prilikom zakazivanja ostave svoj kontakt telefon.

“S’obzirom na to da je „tehnička“ propusna moć samog aparata 20 pregleda u toku dana, a pregledi će biti obavljani od 8 pa sve do 20 časova uveče, sem nedelje i prvomajskih praznika, cilj nam je da za ovih desetak dana pregledamo sve žene koje su bile na listi čekanja, a kojima su pregledi zakazivani najkasnije tri nedelje od datuma zakazivanja”, dodao je Radovanović.

Kako je planirano, pregledi će u niškom Kliničkom centru trajati od 25. aprila do 7. maja, nakon čega će mobilni mamograf ove zdravstvene ustanove, na inicijativu KC Niš i Ministarstva zdravlja, biti premešten u drugim zdravstvenim centrima u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com