Zdravlje

Besplatni lekarski pregledi u Vojnoj bolnici

Predstojeći vikend rezervisan je za nastavak velike akcije Ministarstva zdravlja za prevenciju i rano otkrivanje najmasovnijih bolesti.

 

Ministarstvo je u septembru pokrenulo ovaj projekat sa idejom da se svake treće nedelje u mesecu organizuju besplatni preventivni pregledi za sve građane. S ciljem rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, pregledi su projektom predviđeni za sve opšte bolnice u Srbiji, četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu, kao i kliničke centre u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, ali i domove zdravlja.

Novembarski besplatni pregledi će se obaviti u subotu 18. novembra od 8 do 14 časova u niškoj Vojnoj bolnici.

“Na inicijativu Uprave vojnog zdravstva biće organizovani besplatni pregledi u ovoj nedelji, koji će se odnositi na dve grane.” kažu u Vojnoj bolnici.

Tako će u okviru internističke grane biti angažovani kabineti za intenzivno lečenje, za kardiologiju, za gastroenergologiju, zatim kabinet za bolesti pluća i neurološki kabinet. Iz grupe hiruških grana radiće kabineti za opšte hiruške bolesti, ortopedski kabinet, kabinet za urologiju, za oftalmologiju, kao i kabinet za otorinolaringologiju.

“Građani će moći da obave pregled bez uputa, ali sa zdravstvenom knjižicom i ličnom kartom, zbog evidencije i kako bi im bili obavljeni zvanični lekarski pregledi. Svaki pacijent prilikom prijema dobiće uputnicu u skladu sa svojim problemima i poteškoćama a potom mu se upisuje broj i zvanična dijagnoza nakon pregleda” dodaje referent za informisanje u Vojnoj bolnici Mila Nedeljković.

Akcija je proteklog meseca sprovedena u KC Niš gde je pregledano oko 480 pacijenata i još oko 200 pacijentkinja u Domu zdravlja.

Građani su tada mogli da urade ultrazvuk abdomena, žene ginekološki pregled, a muškarci test na tumor prostate (PSA), takođe bez uputa i zakazivanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com