Društvo

Besplatni dermoskopski pregledi kože u Nišu

Eucerin Srbija i fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja republike Srbije i udruženja dermatovenerologa srbije, u okviru projekta za rano otkrivanje raka kože „pregled za sve“, u ponedeljak 29. maja 2017.godine u Nišu na Trgu kralja Milana od 9.00 do 21.00, organizuju besplatne dermoskopske preglede kože za sve zainteresovane građane.

Preglede će obavljati dermatolozi, stručni dermoskopisti kliničkog centra niš i ostalih zdravstvenih ustanova iz niša i okolinih gradova. U dijagnostičkom centru, postavljenom za tu priliku na trgu kralja milana, nalaze se kabine za pregled koje pružaju sve uslove privatnosti koje pruža ordinacija.

“Dermoskopija je neinvazivna dijagnostička metoda koja omogućava precizniju dijagnostiku promena na koži. Pregled cele kože traje 10 do 15 minuta, a besplatni dermoskopski pregledi dostupni su građanima bez uputa, zakazivanja i zdravstvene knjižice”, objašnjavaju stručnjaci.

Cilj projekta je, kako kažu, promena porazne statistike pravovremenog otkrivanja raka kože u Srbiji i podizanje svesti građana o važnosti prevencije i zaštite kože od negativnog uv zračenja, koje je kao najvažnije faktore rizika raka kože ozvaničila Svetska zdravstvena organizacija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com