Društvo

BESPLATNE OBUKE za nastavnike i profesore olakšaće početak nove školske godine

Kompanija Microsoft Srbija će podržati organizaciju besplatnih obuka za korišćenje Office 365 platforme za onlajn nastavu predavačima u osnovnim, srednjim školama, kao i u sistemu visokoškolskog obrazovanja kako bi obezbedila što lakši početak nove školske godine.

Tokom niza video konferencija koje će se održati krajem avgusta i početkom septembra 2020. godine, nastavni kadar biće upoznat sa mogućnostima koje pruža ova platforma za unapređenje edukacije đaka, učenika i studenata. Onlajn obuke trajaće 10 dana.

Sve zainteresovane obrazovne institucije koje već koriste ili planiraju da u narednom periodu počnu da koriste Office 365 platformu, pozivaju se da, na nivou institucije, popune prijavu na linku https://www.e-nastava.rs/

Rok za prijavu zainteresovanih osnovnih i srednjih škola je 12.avgust 2020., ili do popune kapaciteta, dok je za visokoškolske ustanove to 21. avgust 2020.

Alati za održavanje nastave na daljinu u okviru Microsoft Office 365 paketa već su dostupni svim zainteresovanim obrazovnim institucijama bez nadoknade. Obrazovne ustanove dobijaju mogućnost za sprovođenje nastave na daljinu,kao i prebacivanje svih obrazovnih procesa u virtuelno okruženje. Paket sadrži Teams alat za saradnju prilagođen nastavi na daljinu, OneDrive i SharePoint za organizaciju i deljenje dokumenata zaposlenih i institucije, onlajnWord, Excel, PowerPoint i mnoge druge aplikacije.

Veb strana https://www.e-nastava.rs/sa uputstvima za korišćenje svih navedenih aplikacija postavljena je u saradnji sa Informatikom kao srpskim partnerom kompanije Microsoft.Na njoj je moguće saznati na koji način se organizuje rad uz pomoć Office 365 paketa, kako se aplikacije koriste, kao i da pogledaju video zapiseiskustava nastavnika koji su već imali priliku da koriste sve opcije koje paket pruža. Za roditelje i staratelje, kao i za zaposlene u institucijama visokog obrazovanja otvorena je posebna strana sa za njih relevantnim informacijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com