Kultura

Besplatne muzičke radionice – gost “Sevdahbaby”

Udruženje Štek House sa svojim dugogodišnjim projektom “Besplatne muzičke radionice” – OPEN SEASON kreću sa novim ciklusom. Prvu radionicu u ovom ciklusu otvara gost – predavač, “SevdahBABY”.

Svi zainteresovani koji budu želeli da čuju , nauče ili pitaju nešto o produkciji ili celokupnom kretivnom procesu nastanka pesme, ovako zanimljivog umetnika, mogu  posetiti radionicu  u Carpe Diem Coctail Garden-u ,25. avgusta u 18 sati, saopštili su organizatori. Ulaz je besplatan.

SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, andergraund kulture na drugoj strani. Snažno veruje da je muzika univerzalna. Osim kao producent, SevdahBABY je aktivan i kao DJ i nastupao svugde po regionu a i šire. Njegovi DJ setovi odišu eklektikom, ali ta raznovrsnost stilova uvek je u svojoj dubokoj osnovi podržana pokretljivim funky ritmovima i snažnim elektronskim sint linijama.

Ovo će biti prva u nizu otvorenih radionica za sve sugrađane i do kraja septembra posetioci će imati prilike da posete još nekoliko radionica sa gostujućim predavačima iz Srbije.

Udruženje Štek House od 2014.godine do danas sprovodi cikluse Besplatnih muzičkih radionica.Ovaj podsektor udruženja koji traje već šest godina prepoznatljiv je po tome što pruža priliku mladim ljudima i deci iz Niša da steknu ili unaprede svoje muzičko obrazovanje bez novčane nadoknade. Od početka rada ovog programa ukupno je realizovano 15 ciklusa radionica.

Kroz radionice je prošlo 23 mentora, 250 polaznika i preko 1000 posetilaca završnih koncerata. 2017. godine projekat Besplatne muzičke radionice je ušao u nominaciju za jedan od pet najboljih projekata na Balkanu predloženih od strane fondacije SHL iz Nemačke.

Od 2018.godine Udruženje štek House je sa svojim muzičkim radionicama postalo partner na evropskom projektu „b_Art“ “Learning and empowerment for capacity building and reconciliation through art in the Balkan region” zajedno sa još sedam organizacija sa Balkana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com