Društvo

Besplatne mesečne karte za šest studenata i šest učenika

Predsednik opštine Crveni Krst, profesor dr Miroslav Milutinović, potpisao je ugovor sa predsednikom Udruženja ratnih vojnih invalida grada Niša Velimirom Stojanovićem, prema kojem će opština obezbediti besplatan gradski prevoz za šest učenika i šest studenata, decu članova udruženja.

“Ovo je treća godina kako rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst nastavlja da pomaže našim prijateljima Udruženju ratnih vojnih invalida. Pomoć se ogleda u tome što mi svake školske godine plaćamo kartice za prevoz u vrednosti oko 200 hiljada dinara”, kazao je profesor dr Miroslav Milutinović.

Ova gradska opština ima odličnu saradnju sa Udruženjem ratnih vojnih invalida, pa se očekuje da ovakva vrsta pomoći pređe u tradicionalnu.

“Ovo je velika pomoć za budžet ratnih vojnih invalida i pomoć da se ta deca što više usavršavaju i školuju”, izjavio je predsednik Udruženja ratnih vojnih invaida i porodica poginulih boraca Niša, Velimir Stojanović.

On je izrazio nadu da će se sa ovakvom vrstom pomoći nastaviti i narednih godina, sa početkom školske godine.

Prema rečima Stojanovića, država na neki način brine o ratnim vojnim invalidima, ali postoje i problemi, posebno kada je reč o stambenom pitanju, njihovom zapošljavanju, zapošljavanju dece palih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Naravno, ne stajemo i sada je u proceduri novi nacrt zakona, koji će se koliko-toliko brinuti o toj populaciji, jer je reč o ranjivoj kategoriji ljudi koji su dali deo sebe, a mnogi i živote, za našu slobodu”, naglasio je Velimir Stojanović.

Udruženje ratnih vojnih invalida broji oko 130 članova uključujući i porodice čiji je član nažalost, izgubio život boreći se za slobodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com