Društvo

Besplatna školica sporta za decu obolelu od dijabetesa

U cilju poboljšanja zdravlja, mališani od 5 do 8 godina iz Niša koji boluju od dijabetesa, moći će od ovog proleća da se besplatno bave sportom pri teretani Sky Gym Fitness & Aerobic Center u Čalijama. Oni će moći da treniraju školicu sporta i na taj način pravilno razviju kako motoričke tako i intelektualne sposobnosti.

Srbija je vodeća u Evropi po broju dece mlađe od 14 godine koja boluju od dijabetesa, a ovaj broj iz godine u godinu sve više raste, navode u udruženju Sportom protiv dijabetesa.

Ističu da je fizička aktivnost jako bitna za poboljšanje stanja obolelih, zbog čega će uskoro i Nišlije, kao i njihovi vršnjaci u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku koji su do sada imali ovu mogućnost, moći da se aktiviraju.

Osim besplatnih sportskih aktivnosti, ljudi iz projekta Sportom protiv dijabetesa drže i predavanja i radionice namenjene deci i nastavnicima.

Cilj je da motivišu osnovce da se bave sportom, ali i da razgovorom o dijabetesu doprinesu boljem razumevanju mališana koji imaju ovu bolest i spreče bilo kakvu diskriminaciju. Za sada je u Nišu to urađeno u školi “Dušan Radović” i odziv je bio odličan, a kažu da je u planu edukacija u još nekoliko njih. Projekat je u Nišu pokrenut u aprilu.

Prijave za školu sporta su preko Fejsbuk stranice projekta ili direktno u teretanu Sky Gym Fitness & Aerobic Centrer u Nišu, u ulici Momčila Milovanovića u naselju Mirisnih Vrba. Školica sporta se tamo održava četvrtkom od 19:30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com