Sport

Besplatna škola plivanja za niške školarce

Oko 1.500 učenika od prvog do četvrtog razreda 10 osnosnivh škola u Nišu prolazi besplatnu obuku plivanja, a koju finansira GO Medijana.

Škola za neplivače u Nišu koja će obuhvatiti ukupno 3.000 učenika osmišljena je kako bi se deca podstakla da se bave sportom i žive zdravim načinom života.

Za ove namene iz budžeta GO Medijana izdvojeno je miliion dinara, a prema najavama predsednika ove opštine, ovakvih sprotskih programa će biti i sledeće godine, jer na ovoj način opština štedi novac svojih građana.

„Osim što deca uče da plivaju utvrđujemo i koliko dece ima patološki strah od vode, a najbolji polaznici će imati priliku i za naprednu školu plivanja pri sportskim klubovima, dok će ostali ukoliko žele moći još jednom da prođu obuku plivanja“, kaže direktor SC Čair, Dragan Perić.

slika

Pored besplatne škole plivanja, oko 4.000 najboljih đaka iz niških osnovnih škola dobiće vaučere za besplatno klizanje na klizalištu u SC Čair.

Na proleće će na niškom SC Čair biti organizovane “Igre bez granica”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com