Obrazovanje

Besplatna priprema za upis u specijalizovana odeljenja

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ u narednu školsku godinu pored tri specijalizovana odeljenja za talentovane učenike, upisuju i tri odeljenja društveno-jezičkog i dva prirodno-matematičkog smera. Prijavljivanje za prijemne ispite za specijalizovana odeljenja počinju danas i trajaće do 8. aprila.

Mali maturanti se za upis u ova odeljenja mogu prijaviti, od 4. do 7. aprila, preko Portala www.mojasrednjaskola.gov.rs  a 7. i 8. aprila neposredno  u školi. Polaganje prijemnih ispita za specijalizovana odeljenja je od 14.  do 21. maja.

Besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnih ispita, kao i konsultacije sa profesorima, biće izvedene u aprilu i početkom maja.

Za one koji vole jezike, a posebno engleski jezik izbor može biti filološko odeljenje, živi jezici – engleski jezik. Za upis u ovo odeljenje polaže se prijemni ispit iz engleskog  jezika i srpskog  jezika i književnosti . Pripremna nastava za zainteresovane učenike iz srpskog jezika i književnosti biće od 8. do 14. aprila, dok je pripremna nastava iz engleskog jezika planirana od 15. do 21. aprila.

Osnovci koji vole istoriju i geografiju i možda već razmišljaju da se u budućnosti bave nekom od društveno humanističkih nauka mogu da konkurišu za upis u geografsko-istorijsko odeljenje. Za upis u ovo odeljenje polaže se  prijemni ispit iz istorije i/ili geografije. Pripremna nastava trajaće od 15. do 21. aprila iz istorije, a od 3. do 7. maja iz geografije.

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ upisuje i dvadesetoro učenika u novo, specijalizovano odeljenje za scensku i audio-vizuelnu umetnost, koje je otvoreno ove školske godine. Kreativnost i talenat učenici će naročito razvijati na časovima specijalizovanih predmeta, kao što su scenske umetnosti i audio-vizuelne umetnosti. Ovi predmeti se sastoje iz velikog broja praktičnih vežbi na kojima će usavršavati svoje umetničke veštine koje će kasnije koristiti tokom daljeg školovanja i karijere.

Za prijemni ispit polaže se jedan test – test opšte informisanosti sa pitanjima iz srpskog jezika i književnosti, istorije, likovne i muzičke kulture. Pripremna nastava u Gimnaziji organizovana je od 8. do 14. aprila iz srpskog jezika i književnosti, priprema iz istorije trajaće od 15. do 21. aprila,  iz likovne kulture  5. i 6. maja, a  9. i 11. maja iz muzičke kulture.

Prijemni ispit za filološko odeljenje održaće se 14. i 15. maja, za scensko i audiovizuelno 14.  maja, a za geograafsko-istorijsko odeljenje 21. maja.

Zainteresovani učenici sve detalje mogu naći i na sajtu škole www.sremac.edu.rs 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com