Sport

Besplatna obuka instruktora plivanja i fitnes treninga

Gradska opština Medijana priključila se projektu „Adaptivna fizička aktivnost i sport – Mladi za mlade“

Projekat pod nazivom: „Adaptivna fizička aktivnost i sport – Mladi za mlade“ Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja realizovaće u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana, a u okviru Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska–Srbija. Podrazumeva besplatnu praksu i profesionalno usavršavanje 15 odabranih kandidata iz oblasti plivanja i fitnes treninga za osobe sa invaliditetom.

Zamenica predsednika GO Medijana prof.dr Svetlana Antić i članica Veća GO Medijana Maja Živković, održale su sastanak sa predstavnicima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, doc.dr Bojanom Jorgićem, prof. dr Markom Aleksandrovićem i Miljanom Hadžovićem, na temu obuke mladih za rad sa osobama sa invaliditetom iz oblasti plivanja i fitnes treninga i uključivanja najveće niške opštine u navedeni projekat. U razgovoru je naglašeno da projekat obuhvata teorijske i praktične časove plivanja, plivačkih tehnika, primene plivačkog treninga, funkcionalnog treninga i kardio fitnesa za osobe sa invaliditetom. Po završetku obuke, svi kandidati dobiće međunarodno priznat sertifikat.

Foto: GO Medijana

Svi zainteresovani koji žele da se prijave i učestvuju u obuci potrebno je da zadovolje dva kriterijuma: da su starosti do 29 godina i da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje duže od 12 meseci. Planirano trajanje obuke je četiri meseca. Obuka se organizuje u vremenskim intervalima od dva sata, tri puta nedeljno.

Gradska opština Medijana poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave na obuku iz oblasti plivanja i fitnes treninga osoba sa invaliditetom, imajući u vidu značaj njihove integracije u sve društvene tokove, pa i u organizovane fizičke aktivnosti, kao što je akva terapija, koja itekako može uticati na samopouzdanje, a samim tim i na poboljšanje uslova i kvaliteta njihovog života.

Za više informacija kontaktirati putem imejla: ipafsfvnis@gmail.com.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com