Društvo

Besplatna muzička radionica – gost Bojan Slačala

U okviru ciklusa “BMR Open Season” u Nišu,  frontmen sastav Artan Lili – Bojan Slačala održaće besplatnu muzičku radionicu 8. septembra u 18 sati.

Radionica će se održati u Carpe Diem Coctail Garden-u 8. septembra sa početkom od 18 sati.

Bojan Slačala je basista, pevač, kompozitor, autor tekstova i likovni umetnik. Rođen je u Prijedoru, u Jugoslaviji. Diplomirao je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. u klasi Prof. Mileta Grozdanića. Nakon faksa obilazi svet radeći kao fotograf u preko 40 zemalja sveta. Od 2003. do 2005.godine radi kao filmski fotograf i dizajner radi na više projekata sa režiserom Miroslavom Momčilovićem. 2006. godine osniva VIS Stuttgart online.

“Ovim potezom vizuelni, likovni medij zamenjuje muzičkim, adekvatnijim medijem za izražavanje u tom momentu i takvom okruženju. U novoj sredini njegov umetnički senzibilitet oblikuju novi izazovi, a najveći dolaze s muzičke scene koja će sredinom „nultih godina“ ovog veka izroditi nekoliko angažovanih alter rok bendova”,  navode organizatori.

Od 2008. godine na Novom Radiju Beograd sa saradnicima uređuje i vodi emisiju „U krugu dvojice“. 2013.godine nastaje i sastav Artan Lili. Pored Bojana koji je vokal i basista u bendu , Artanovce čine i Romana Slačala – vokal i daire; Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara. Svojim singlovima osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je debi singla „Ako stanemo tu“ na prvom mestu legendarnog „Diskomera“ Studija B, što je do tada pre njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, EKV-u i grupi Kal.

Bojan je u međuvremenu imao više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Uspešno barata velikim brojem likovnih tehnika, ljubitelj je multimedijalne i konceptualne umetnosti.

Na besplatnoj muzičkoj radionici ovaj desetobojac u umetnosti će pričati o pop muzici, položaju alternativne muzičke scene u Srbiji i svojoj (ličnoj) borbi i uspehu benda Artan Lili od nastanka do danas.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com