Društvo

Besplatan program obuke za roditelje „Snažni od početka – dajmo im krila“

Javna predškolska ustanova „Pčelica“ Niš sprovodi besplatan program obuke za roditelje „Snažni od početka – dajmo im krila“. Program je besplatan i namenjen je roditeljima/starateljima dece uzrasta od dve do šest godina koja nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Program će biti realizovan onlajn i vodiće ga direktor ustanove, pedagozi, psiholozi i vaspitači JPU „Pčelica“.
Tokom dva meseca kroz osam radionica, roditelji i staratelji biće u prilici da razviju i unaprede svoje roditeljske veštine i kompetencije. Radionice su organizovane u grupama od deset polaznika što daje mogućnost bolje interakcije među roditeljima i otvorenost za nova saznanja na temu uspešnog roditeljstva.

Porodice koje su pokazale zainteresovanost za učešće u projektu biće podeljene u dve grupe. Prva grupa će pohađati program u jesenjem terminu (novembar-decembar 2020.), a druga grupa u prolećnom terminu (mart-maj 2021. godine).

Predškolska ustanova će obavestiti roditelje u kom terminu će učestvovati u programu, kao i detaljnije podatke o načinu rada.

Svaka porodica koja učestvuje u programu dobiće set materijala koji sadrži sledeće:
– „Кnjiga o nama“ – radna sveska sa zajedničkim aktivnostima za razmenu, učenje i zabavu;
– „Igre za celu porodicu“ – set kartica sa igrama i aktivnostima za zajedničko učenje, istraživanje , stvaranje, druženje i zabavu;
– Brošura – podsetnik koji prati sadržaj Programa;
– Potvrda o učešću u Programu
– Slikovnica i bojice

Program se realizuje u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju (CIP) uz podršku Svetske banke i Fondacije za otvoreno društvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button