Sport

Besplatan kurs mačevanja

Mačevalački klub Akademije Ki Niš u sradnji sa Mačevalačkim savezom Srbije, Sportskim savezom Niša i gradom Nišom organizuje besplatan kurs mačevanja za sve zainteresovane bez obzira na pol i godine.

Mačevanje je olimpijski sport i veština duboko ukorenjena u srpsku tradiciju i ovaj kurs je prilika da se i Nišlije bliže upoznaju sa osnovnim tehnikama olimpijskog mačevanja, takmičarskim disciplinama i opremom i da osete čari ovog “belog sporta”.

Dvonedeljni uvodni kurs mačevanja biće organizovan od 18. maja do 01. juna 2023. godine utorkom i četvrtkom od 19:45h do 20:45h, na Elektronskom fakultetu (M1), a kurs će voditi prof. Ljubomir Kitić, učitelj mačevanja, sa asistentima.

Dobrodošli su svi, bez obzira na pol i godine, a za prijave i sve dodatne informacije možete pozvati telefon 063 439058, posetiti sajt ili fejsbuk stranicu Akademije Ki.

O klubu

Klub olimpijskog mačevanja Akademije Ki nastao je 2013. godine u Nišu, kao odeljenje Akademije borilačkih veština Ki. Osnivači kluba su prof. Ljubomir Kitić i dr Kostadinka Jovanović. To je prvi, a trenutno i jedini klub u Nišu gde se može izučavati ova veština.

Mačevanje je olimpijski sport još od prvih obnovljenih Olimpijskih igara u Atini 1896. godine, a mačevalačka veština je duboko ukorenjena u srpsku tradiciju. Stoga Akademija Ki nastoji da stvori uslove za uvežbavanje i razvoj ovog sporta i u Nišu kao regionalnom centru i gradu koji zaslužuje da ima školu za izučavanje ove veštine.

Prof. Ljubomir Kitić poseduje licence operativnog trenera, trenerskog učitelja za olimpijsko mačevanje i licencu za podučavanje olimpijskog mačevanja u kolicima. Klub ima i dvoje licenciranih mačevalačkih sudija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com