Virus Korona

Besplatan javni prevoz za zaposlene medicinske radnike

Štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je naredbu kojom se stvaraju uslovi za obezbeđenje besplatnog javnog prevoza za zaposlene u Кliničkom centru i ostalim medicinskim ustanovama u Nišu čije je nesmetano funkcionisanje od presudne važnosti u borbi za suzbijanje i otklanjanje posledica epidemije virusa Covid -19.

Štab je naložio je JKP „Direkcija za javni prevoz“, da odredi koridore na teritoriji grada Niša kojima će se obavljati prevoz isključivo medicinskog i nemedicinskog osoblja koje je zaposleno u zdravstvenim ustanovama i zaposlenih sa radnim nalogom.

„Odmah po utvrđivanju koridora kojima će se kretati autobusi, JКP „Direkcija za javni prevoz“ Grada Niša Niš je u obavezi da prikupi ponude od tri prevoznika sa kojima su sklopljeni sedmogodišnji ugovori o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Niša, za prevoz zaposlenih iz tačke 1 ove Naredbe“, ističe se u saopštenju Štaba.

 

Direkcija za javni prevoz treba da zaključi ugovor sa prevoznikom čija je ponuda najpovoljnija. Ugovaranje vremenski organičiti na period do 3 meseca od dana zaključenja ugovora uz mogućnost produženja roka dok traje vanredno stanje, a navedeni oblici prevoza obavljaće se bez naknade korisnika.

Sredstva za isplatu nakanade za pružene usluge prevoza obezbediće se Odlukom o budžetu Grada Niša za 2020.godinu.

„U skladu sa obaveznim instrukcijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, o primeni uredbe o izmenama i dopunama mera za vreme vanrednog stanja u oblasti prevoza putnika u drumskom saobraćaju, od 21.03.2020.godine, Grad će pribaviti prethodnu saglasnost – dozvolu nadležnog Ministarstva.“

 

„Direkcija za javni prevoz“ Grada Niša treba da definiše termine polazaka za svaku liniju, obezbedi sve neophodne informacije od interesa za građane, adekvatno i efikasno reaguje na otklanjanje poremećaja usled vanrednih okolnosti, informiše korisnike o terminima polazaka, vrši obračun naknade koju je potrebno isplatiti prevozniku, preduzima i sve druge neophodne mere koje će omogućiti funkcionisanje prevoza.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button