Društvo

Beskućnici u iznajmljenim sobama do otvaranja prihvatilišta

Gradjanima koji nemaju “krov nad glavom” ili žive u neuslovnim domovima bez grejanja, Centar za socijalni rad Niš tokom hladnih dana pomaže dajući novac za iznajmljivanje nužnog smeštaja, pošto prihvatilište za odrasle još nije u funkciji, izjavio je direktor tog centra Zoran Jović.

Prema njegovim rečima, do sada su na taj način zbrinute tri osobe.

“Dve osobe su nam poznate od ranije, a jedna nam se ove zime prvi put javila za pomoć. Reč je o čoveku kojeg posle odluženja zatvorske kazne porodica nije htela da prihvati. Dobili su novac da iznajme sobe i da se sklone sa ulice”, objasnio je Jović.

On je kazao da bi vrlo brzo trebalo da bude u funkciji prihvatilište, u kojem će odrasle osobe bez sopstvenog doma moći da borave 24 časa dnevno.

“Informisali su nas iz grada da će prihvatilište biti otvoreno za desetak dana. Taj objekat je kompletno završen, ali se čekaju neophodne dozvole”, izjavio je Jović.

Predstavnici grada su prvobitno najavili da će prihvatilište za odrasla i stara lica biti završeno do novembra, ali je potom rečeno da radovi kasne jer su kasno uplaćena sredstva iz projekta.

Za opremanje prihvatilišta u gradskom objektu u Ulici Devete brigade, Niš je od Ministarstva pravde dobio 3,15 miliona dinara.

Beskućnici, kao i oni gradjani koji nisu imali adekvatan smeštaj, u zimskim mesecima pre izbijanja pandemije korona virusa, zbrinjavani su u prihvatilištu u Gerontološkom centru.

To prihvatilište je zatvoreno nakon pojave virusa zbog opasnosti od širenja epidemije medju korisnicima Gerontološkog centra.

Tokom prošle zime za zbrinjavanje beskućnika korišćene su prostorije Cetra za smeštaj dece i odraslih metalno ometenih u razvoju “Mara”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com