Društvo

Beogradski sindikat sa Pavlinom na novom albumu o genocidu nad srpskim narodom u NDH

Ova pesma je naš mali doprinos borbi protiv zaborava i menjanja istorije

“Kod nas u BS-u je dugo postojala želja da se snimi jedna pesma od genocidu nad srpskim narodom u NDH. U muzičkom smislu, pesma se razvila od Glamočkog gluvog kola, preko koga smo nadogradili muzičku podlogu na koju sam ja smislio refren za pesmu i poslao ga Pavlini”.

“Znao sam da je ona kao stvorena da to otpeva i da prenese tu emociju patnje i bola koja prati tužnu istoriju stradanja našeg naroda. Nako toga smo Blažo, Boško i ja seli u studio i u dahu napisali tekst za naše strofe, koje su zapravo priča jednog logoraša iz Jasenovca. Ova pesma je naš mali doprinos borbi protiv zaborava i menjanja istorije, za sajt Srpska istorija govori frontmen Beogradskog sindikata, Feđa Dimović.

Na novom albumu je još jedna rodoljubiva pesma, ono što nam je potrebno da ne zaboravimo, koja zavređuje pažnju i vraća nas u istoriju, ,,STARA SRBIJA“ – naglašava Đorđe Bojanić.

Pesma ,,GETO”, mnogo govori.

Priredio: Đorđe Bojanić, glavni urednik sajta Srpska istorija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com