Некатегоризовано

Beogradski mediji zaboravili ko je drugi na tabeli (VIDEO)

Ljubitelji fudbala iz unutrašnjosti Srbije često imaju krilaticu “ne igra se fudbal samo za Zvezdu i Partizan”. Iako je prethodnih sezona tabela pokazivala da je tako, to se ove sezone promenilo, kažu u niškom klubu.

Radnički iz Niša je sjajnim partijama „razdvojio” beogradske “ večite” rivale , pa se nakon 14 odigranih kola u Superligi Srbije nalazi na drugom mestu na tabeli sa 31 bodom. Nišlije su posle pobede nad Mačvom od 3:0 pobegle Partizanu za četiri boda, što znači da će prvi deo sezone sigurno završiti na drugoj poziciji. Za vodećom Crvenom zvezdom izabranici Nenada Lalatovića zaostaju devet bodova.

Trener Radničkog Nenad Lalatović se uoči utakmice sa Mačvom bavio ovom temom i izrazio razočarenje naslovima u javnosti u prethodnom periodu.

“Raduje me što smo razdvojili Crvenu zvezdu i Partizan na tabeli i smeta mi kada se komentariše kako Zvezda ima toliko i toliko bodova više od Partizana, a niko ne spominje Radnički. Logično je da se kaže da Zvezda ima devet bodova više od Radničkog, jer smo mi ta ekipa koja je u ovom trenutku najbliža lideru na tabeli. Svi moraju da shvate da se fudbal u ovoj zemlji ne igra samo u Beogradu. Ove sezone se jasan kvalitet vidi u Nišu i zato smatram da ovaj klub treba tretirati prema rezultatima koje ostvaruje”, rekao je Lalatović.

Identična situacija viđena je i 2016. godine kada je isti trener sa Vojvodinom određeni period boravio na prvoj poziciji, a fokus je bio na tome koliko drugoplasirana Zvezda beži Partizanu.

Derbi ovog kola odigran je na Banovom brdu gde je Čukarički dočekao Partizan. Duel trećeplasiranog Partizana i četrvrtoplasiranog Čukaričkog javnost je okarakterisala kao duel drugoplasiranog i trećeplasiranog što je izazvalo gnev ljubitelja fudbala na jugu Srbije.

Fudbalski centri širom Srbije staju na noge i možda je došlo vreme da makar jedan trofej izađe iz glavnog grada, kažu u niškom klubu.

Nišlije ove sezone beleže najbolje rezultate u svojoj istoriji, ali to očigledno nije dovoljno da se zapamti ko je na kojoj poziciji u domaćem prvenstvu, ističu u Radničkom.

https://www.facebook.com/RadnickiNisOfficial/videos/197362977823767/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com