Ekonomija

Beograd domaćin prvog Regional Scrum Gathering-a u CEE regionu

Šta donosi Agile budućnost?

Nije tajna da IT industrija generalno ruši stereotipe po kojima Srbija zaostaje za svetom oko dve decenije. Kada je u pitanju Agile tu se gotovo postavljaju rekordi. Čak i usled trenutne epidemiološke situacije, svaki segmenta biznisa se prilagođava potrebama pojedinaca koji ne žele da stagniraju po pitanju edukacije.

Tako je i sa obrazovnim centrom za agilni razvoj, Agile Serbia, koji stoji iza organizacije Regional Scrum Gathering-a Belgrade 2021, koji se održava od 7-8. oktobra u BelExpo centru. Na ovaj način će najvažniji događaj u Agile svetu biti po prvi put održan u ovom delu Evrope, a Beograd će imati čast da bude domaćin. Jedna od novina je i ta da će događaj biti hibridnog karaktera, kombinujući online iskustvo i tradicionalne segmente jedne konferencije, kako bi se svima izašlo u susret zbog trenutnih zdravstvenih okolnosti.

Regional Scrum Gathering Belgrade 2021 predstaviće Agile konferenciju na sasvim drugačiji način. Pre svega, biće to dvodnevni skup koji će pokriti najaktuelnije teme i radionice iz domena Agile transformacija, planiranja i estimacije, DevOps, QA, Data Science i AI tehnologija, razvoja softverskih proizvoda i aplikacija, agilnog liderstva i komunikacija, i brojne druge. Za jedan događaj ovakve veličine i značaja nije bilo dovoljno samo dobiti podršku za organizaciju. Posebno ako se uzme u obzir da Agile Serbia iza sebe već ima četiri više nego uspešno realizovane konferencije, tako da posetiocima treba pružiti neponovljiv doživljaj. Moto pod kojim će se okupiti učesnici je „Spoj Agile i IT budućnosti“ (The confluence of Agile & IT future).

Novina koju Regional Scrum Gathering Belgrade 2021 donosi u odnosu na Agile Serbia Konferencije je ta da će biti dvodnevni događaj. Samim tim, biće dosta više različitog sadržaja, bilo predavanja, bilo radionica. Isto tako, događaj će za svaki dan imati glavnog govornika. Zajedničko im je to da su obojica potpisali krovni dokument za agilni pristup, Agile Manifesto, a to su Arie van Bennekum i Brian Marick.

Pored njih dvojice, koji će govoriti o Agile budućnosti svako iz svog domena ekspertize, Arie kao ekspert u agilnim transformacijama, a Brian kao tehnički ekspert, scenama u BelExpo centru, kao i na online pozornici će prodefilovati više od 40 uticajnih imena iz sveta, regiona i Srbije. Svi oni sa sobom donose jako interesantne, vruće Agile i tehničke teme, koje imaju isti cilj – da svakom učesniku pruže priliku za lični i profesionalni razvoj i usavršavanje. Ove godine, na samom fizičkom događaju, biće predstavljene inovativne scene i korneri prilagođeni segmentima koji su bitni i za posetioce, i za govornike, a ujedno će obuhvatiti networking i razonodu.

Sam događaj će imati imati svoj prenos i u virtuelni svet za šta će se pobrinuti zvanična aplikacija događaja, MatchAbout. Putem aplikacije učesnici će moći da isprate sve vezano za sam događaj, od pre-event faze pa do post-event perioda. Bilo da im trebaju logističke informacije o događaju, agenda i vodič na dan ili žele da čuju šta su rekli predavači koje nisu mogli da isprate, MatchAbout je pravo mesto za to.

Registracije su već počele, a svi zainteresovani mogu svoje učešće da potvrde putem linka.Više informacija o događaju možete pronaći na www.agile-serbia.rs. Agile Serbia i članovi tima vam žele dobrodošlicu!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com