Društvo

Bebe se takmičile u brzom puzanju, mame i tate u prostiranju veša

Park Svetog Save danas se pretvorio u veliku dečiju igraonicu. Bebe, mališani I njihovi roditelji takmičili su se u različitim disciplinama – trka beba, modna revija beba, mis I mister beba, pa čak I u prostiranju veša. Manifestaciju “Medijana za bebu više” organizovala je najveća niška opština povodom Dečije nedelje.

Marta Stojanović, Srna Jovanović i Helena Trajković su najbrže bebe koje ima Gradska opština Medijana. Ove tri devojčice pobedile su u puzanju koje je u okviru manifestacije „Medijana za bebu više“ organizovala najveća niška opština povodom Dečije nedelje. Ovo je samo jedna od discpilina u kojoj su se takmičile bebe I njihove mame I tate, a lepa atmosfera, sunčan dan I veseli mališani su park pretvorili u veliko igralište.

Foto: S. Djordjevic

“Mnogo je lepo sve ovo, deca su presrećna, a i mi roditelji, moram da priznam… Nama je čak i interesantnije nego njima, mame i tate su divno raspoložene i razigrane”, kaže za Niške Vesti mama Olivera, koja je svoju Dunju prošetala do parka.

U disciplini “prostiranje veša” zablistale su i tate, iako su mame odnele pobedu. Kako kažu, trude se da pomognu svojim suprugama na svaki način, pa nije čudo što su razvili različite veštine.

Manifestacija ima za cilj povećanje nataliteta, naveo je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić, na čemu opština konstantno radi.

Foto: S. Djordjevic

Opština Medijana svakom prvorođenom detetu sa svoje teritorije dodeljuje 10.000 dinara, svakom trećem 120.000 dinara. Fond Sveta Petka finansira talente u oblasti nauke, obrazovanja i sporta i najbolje studente koji žive na našem području.Konkurs za stipendije i nagrade biće raspisan ovog meseca. Pomažemo i mlade bračne parove u finansiranju vantelesne oplodnje, i po svemu ovome smo prepoznatljivi kao opština“, rekao je prvi čovek niške Medijane.

Foto: S. Djordjevic

Čitav program upotpunjen je mađionarskim trikovima, druženjem sa spajdermenom, pustanjem balona i konfeta, crtanjem po licu, izradom dečijeg tatua, modeliranjem balona. Sunčan oktobarski dan privukao je vdliku pažnju dece i roditelja, pa je u druženju sa poznatim likovima i maskotama iz crtanih filmova uživalo više do 200 dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com