Društvo

Bazen u Zaplanju otvara se u prvoj nedelji jula

Kompletno rekonstruisani bazen u Donjem Dušniku biće otvoren u prvoj nedelji jula, saznanju Niške Vesti od predsednika opštine Gadžin Han Milisava Filipovića.

„Bazen je završen prošle jeseni, ali pre otvaranja moramo da završimo dosta pripremnih poslova. U toku je ispitivanje kompletne opreme poput ventila, filtera, uređaja za hlorisanje vode“, izjavio je Filipović.

U prvoj nedelji nakon otvaranja, dodao je Filipović, ulaz na bazen biće besplatan, a potom će cena ulaznice biti 200 dinara.

„Pravo da besplatno koriste bazen tokom čitavog leta imaće deca do sedam godina, trudnice i osobe sa invaliditetom“, izjavio je Filipović.

Prema njegovim rečima, upored sa ispitivanjem opreme i uređaja radi se i dokumentaciji koja mora da iprati predaju bazena na upravljanje Turističkoj organizaciji Gadžin Han.

„Na bazenu će raditi kafić tako da će posetioci moći da kupe piće, sokove, kafu i brznu hranu. Kafić je dat u najam privatnom licu“, kazao je Filipović.

Rekonstrukcija bazena u Dušniku urađena je u okviru prekograničnog projekta sa Republikom Bugarskom, koji je Evropska unija finansirala sa 60 odsto, a ostalih 40 odsto opština Gadžin Han. Projekat je vredan 340.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Bravo, svaka čast. Ovako lep bazen je trebalo izgraditi pre trideset godina, ali nikad nije kasno. Dušnik je prelep, Zaplanje je predivno. Ima i jedne lepe kafane u Dušniku sa domaćom predivnom hranom. Ovo je za veliku pohvalu. Ja sam poreklom iz Zaplanja i drago mi je da je neko napokon počeo da misli i bori se za Zaplanje. Samo napred moji Zaplanjci.

    1. Ajde sad lepo pa se vrati u Zaplanje da malko i mi koji smo vekovni(ne visedenijski) Nišlije malko odanemo dušom

  2. Кад ће фабрику да отворе и да развијају пољопривреду ? Најнеразвијенија општина, млади људи масовно одлазе , јер немају никакву перспективу, а ови се шепуре базеном?! Ко ће да се купа у том базену, старци и бабе?!

  3. Šta je sa Elidom? Otvarajte radna mesta ako za Boga znate. Odose
    nam deca u beli svet. Ostadose penzioneri.
    Pohvale za bazen.
    Ekonomski tigar nam kunja u Zaplanju. Možete Vi to. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com