Zdravlje

Bazar zdravlja održan na centralnom banjskom šetalištu

Dom zdravlja u Nišu organizovao je danas u Niškoj Banji četvrti ovogodišnji Bazar zdravlja. Građani su, na centralnom banjskom šetalištu mogli da dobiju savete lekara različitih specijalnosti i stomatologa, ali i da izmere pritisak, provere stanje svojih mladeža i izmere nivo šećera u krvi.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Radovan Mihajlović rekao je da Bazari zdravlja obično imaju 200 do 300 posetilaca, kojima zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi pruže oko 1.000 usluga.

„Najčešće se kontroliše krvni pritisak, jer je povišeni krvni pritisak i najčešća bolest u Srbiji i u svetu. Oko polovine odrasle populacije ima povišen krvni pritisak, a od tog broja polovina ne znaju da imaju taj zdravstveni problem“, izjavio je Mihajlović.

On je podsetio da se u holu Doma zdravlja svakog radnog dana od 8 do 11 časova obavljaju preventivni pregledi gradjana, a vikendom su te akcije od 7 do 14 časova. Prema Mihajlovićevim rečima, radnim danima preventivne preglede obavi 200 do 250 pacijenata, a vikendom 700 do 800.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com