Društvo

“Bazar zdravlja” ispred Niškog kulturnog centra

“Bazar zdravlja” biće organizovan sutra, 16.jula ispred Niškog kulturnog centra od 10 do podneva, gde će građani moći besplatno da izmere nivo šećera u krvi, pritisak ili indeks telesne mase, te porazgovaraju sa lekarima o zdravim navikama.

Cilj “Bazara zdravlja” je promovisanje zdravih stilova života i smanjenje broja novoobolelih i umrlih od hroničnih bolesti.

“Ovom prilikom građani će moći da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta. Na Bazaru zdravlja radiće se merenje krvog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje masne mase u organizmu, merenje BMI”, navode iz Doma zdravlja.

Pored navedenih analiza koje će građani moći da urade Nišlije će imati priliku i da razgovaraju sa lekarima i tako saznaju kako da poboljaju zdravlje i steknu zdravije životne navike, a dobiće i edukativni materijal.

Bazar zdravlja se organizuje treći put za redom, a iz Doma zdravlja  još dva do kraja godine u avgustu i septembru. Bazar zdravlja se ove subote organizuje u saradnji niškog Doma zdravlja i Gradske opštine Palilula.

Podsetimo, prethodni bazar koji je trebao da bude organizovan prošle nedelje, otkazan je usled lošeg vremena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com