Sport

Batak: Imamo adute da iznenadimo Partizan

U subotu se nakon skoro dvomesečne pauze nastavlja sezona u fudbalskoj Superligi Srbije, a jedna od najznačajnijih utakmica u celom prvenstvu igra se na niškom Čairu, gde će Radnički od 14.30 sati u sklopu 22. kola dočekati lidera na tabeli Partizan.

Ovaj meč zaista ima ogromnu težinu. Radnički želi da zadrži četvrto mesto i najavi svoj pohod na novi nastup na međunarodnoj sceni, dok će Partizanu duel u Nišu biti jedan od najvećih i najtežih izazova u borbi za šampionsku titulu koju čeka punih pet godina. Crno-beli dugo nisu ovako dobro stajali na tabeli i na Čair stižu kao lideri sa 59 osvojenih bodova, što je pet više od aktuelnog prvaka Crvene zvezde. Radnički na četvrtoj poziciji ima 30 bodova, koliko imaju Vojvodina i Napredak, ali Nišlije imaju bolju gol-razliku od ovih ekipa.

Dakle, i jedni i drugi imaju svoje ambicije, a novija tradicija je na strani Radničkog. Niški tim je na poslednjih šest mečeva protiv Partizana na Čairu izgubio samo jednom, a prošle sezone je Radnički trijumfovao rezultatom 1:0. U prvom delu aktuelnog prvenstva, Partizan je 29. avgusta prošle godine savladao Radnički na svom stadionu sa 4:0.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak respektuje rivala, ali ističe da ga ne zanimaju njegovi ciljevi i da ima recept za uspeh.

“Njihova borba za titulu nas ne zanima. Imamo puno aduta da ih iznenadimo na našem terenu. Imamo svoj cilj i svim silama stremimo ka njemu. Ne treba puno trošiti reči o Partizanu. Igraju odlično, imaju široku rotaciju i po dvojicu kvalitetnih fudbalera na svakoj poziciji. Nemaju poraz u dosadašnjem delu sezone i primili su samo šest golova. To su podaci za svako poštovanje, ali i mi imamo svoje ambicije na ovoj utakmici. Odradili smo veoma dobre pripreme, zadovoljan sam i urađenim poslom u prelaznom roku i smatram da smo jači tim nego jesenas. Dugo se spremamo za ovaj meč i znamo šta nam je činiti. Želimo pozitivan rezultat i daćemo sve od sebe da do njega i dođemo. Nećemo se braniti, jer smatram da je napad najbolja odbrana, ali nećemo ni srljati. Ne smemo im ostavljati puno prostora i moramo se držati dogovora. Imamo plan i sada treba da ga odgovornom igrom sprovedemo u delo”, rekao je Batak.

Radnički neće moći da Partizanu suprotstavi najjači mogući sastav.

“Mićibući je nažalost doživeo povredu na poslednjoj pripremnoj utakmici i pauziraće minimum još dve sedmice. To je značajan hendikep, ali imamo širinu u sastavu da možemo da nadoknadimo njegov izostanak. Vujadinović je i dalje rovit i videćemo u dogovoru sa medicinskim timom da li će on biti u mogućnosti da nam pomogne. Zbog toga nam je veoma važan dolazak Mlađovića, koji može da nam donese kvalitet više u defanzivnom redu. Za Škrbića se zna da je teško povređen, operisan je i na njega nećemo računati još nekoliko meseci. Ostali igrači su spremni, a startnu postavu možete naslutiti iz pripremnih mečeva koje smo igrali u Turskoj. Što se tiče pozicije golmana, braniće sigurno Dujmović, pošto za Drobnjaka još uvek nisu stigli svi potrebni papiri i on će biti registrovan tek za sledeće kolo”, završio je Batak.

Glavni sudija ovog susreta biće Miloš Milanović, a u VAR sobi će biti najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com