Sport

Batak: Cilj Evropa! Od samog starta kidišemo

Fudbaleri Radničkog će premijerni meč u novoj sezoni Superlige Srbije odigrati u subotu. Nišlije u prvom kolu od 19.30 sati dočekuju novajliju Metalac iz Gornjeg Milanovca. Sve utakmice Superlige će se do daljeg igrati bez prisustva publike, zbog mera kriznog štaba kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Radnički je imao samo 15 dana za pripreme, a šef stručnog štaba Radoslav Batak na dan pred utakmicu poručuje da je ekipa spremna u skladu sa okolnostima koje prate sport u poslednja četiri meseca.

“Pred nama je sezona puna neizvesnosti, ali i velikih očekivanja. Bez obzira na sve teškoće Radnički ima svoj cilj, to je Evropa i nama nama je da od samog starta kidišemo ne bi li to i ostvarili. U prvom kolu nam dolazi Metalac, koji je novajlija, ali nam nije nepoznanica. Oni nisu puno menjali sastav, uigrani su, imali su duže pripreme od nas, a dobro su se pokazali u nedavnoj kontrolnoj utakmici protiv Crvene zvezde. Metalac je ogranizovana ekipa koja voli da se nadigrava, a mi smo ih dobro izanalizirali. Poštujemo protivnika, ali igramo kući i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda, što je jedini rezultat koji bi nas zadovoljio. Igraće se u specifičnim uslovima, neće biti publike, ali taj osećaj smo već iskusili tokom prošle sezone, tako da to ne bi smeo da nam bude problem”, rekao je Batak.

Radnički je između dve sezone pretrpeo ozbiljne promene u sastavu. Tim sa Čaira je u ovom prelaznom roku angažovao desne bekove Nikolu Aksentijevića i Aleksandra Kostića, krilne napadače Nenada Gavrića, Kristijana Živkovića i Dušana Stojiljkovića, štopera Žarka Markovića, napadače Iliju Spasića i Filipa Kasalicu, veziste Nenada Šljivića i Todora Petrovića. Klub su napustili Filip Knežević, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Lazar Đorđević i Mario Maslać, dok je doskorašnji kapiten Saša Stojanović završio igračku karijeru.

“Okolnosti su takve da smo mi kompletirali ekipu na dan pred prvu utakmicu. Uspeli smo juče i prekjuče da dovedemo četvoricu proverenih igrača i tako smo napravili balans u timu, pa ćemo imati pravi spoj mladosti i iskustva. Nama su ti igrači bili i više nego potrebni. Raspored je zgusnut. Imaćemo mečeve na tri do četiri dana i moramo da imamo po dvojicu raspoloživih fudbalera na svakoj poziciji. Imamo to što imamo i to je to. Ovim igračima što su došli među poslednjima će sigurno biti potreban jedan period za adaptaciju, ali to ćemo morati da rešavamo u hodu i da ih što pre uvedemo u sistem. Svakako ćemo puno rotirati u prva tri kola, tako da će svi dobiti šansu. Imamo sada i ovo pravilo dvojice „bonusa“, od prvog minuta. Mi smo finiš prošlog prvenstva iskoristili da pružimo šansu mladima, neki su je iskoristili, tako da nas ovo pravilo neće opterećivati”, jasan je Batak.

Batak je govorio i o konkurenciji za plasman među prve četiri ekipe u Superligi Srbije.

“Dobra je stvar što imamo veliki broj timova koji se bore za vrh. Videli ste kako je prošle sezone iznenadio TSC. Tu su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i sigurno je da će biti još neko iznenađenje. Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i to je jedini rezultat koji bi mene zadovoljio u narednoj sezoni. To je cilj Radničkog svake godine i tako će biti i ove. Čeka nas teška i naporna liga, neće biti lako, ali moramo biti optimisti i verovati u sebe”, završio je Batak.

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE OBEZBEDIO JE REDOVNA TESTIRANJA NA COVID -19

Zahvaljujući ministru poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislavu Nedimoviću FS Srbije potpisao je sporazum o tehničkoj saradnji sa Direkcijom za nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede sa ciljem da se na adekvatan način zaštiti zdravlje svih učesnika u takmičenjima Super i Prve lige Srbije (igrača, stručnih štabova, sudija i delegata).

Testiranja će se vršiti periodično, odnosno na svake tri sedmice, ali i u drugim terminima u zavisnosti od potreba i konkretne situacije. Osim toga sporazum predviđa da će biti omogućeno periodično testiranje reprezentativnih selekcija FSS i njihovih stručnih štabova, kao i radnih zajednica Fudbalskog saveza i Zajednice klubova koje su uključene u organizaciju profesionalnih fudbalskih takmičenja, saopštio je Fudbalski Savez.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com