Sport

Bas svaki dan putuje na trening u Niš: Deka ga “zarazio” borilačkim sportovima, mama karatistkinja “čeličnom disciplinom” podigla šampiona

Svaki dan putuje na trening u Niš iz Prokuplja, redovniji su mu dolasci nego nekim Nišljama, ne gubi časove ali ne gubi ni mečeve kada mu se u suprotnom uglu ringa nađe i bolji takmičar od njega. Mladi Prokupčanin Dragoljub Radojević bavi se kik-boksom tek godinu dana, kao dečaka boksom ga je “zarazio” deka koji se nije profesionalno bavio boksom, ali ga je mnogo voleo.

Dragoljub je na nagovor deke propratio sijaset mečeva i tako zavoleo sve što se dešava između užadi ringa. Njegovu ljubav prema kik boksu dodatno je nadogradio zet koji se uspešno bavi ovim sportom na čiju je preporuku on i došao u niški klub.

Talentovani Dragoljub Radojević takmičar Kluba borilaških sportova Konstantin, pohađa srednju Poljoprivrednu školu u Prokuplju i kaže, sa časova ne izostaje. U njegovom gradu kako kaže postoji klub za rekeativno bavljenje borilaškim sportovima ali nema takmičarskih klubova i upravo takmičarski duh doveo je ovog mladog momka u Niš.

Ne krije da mama nije bila baš oduševljena na najavu da joj sin trenira kik-boks i svakog dana putuje za Niš, ali kad su stigli prvi uspesi sve je bilo lakše objasniti joj. Kao bivša karatistkinja, dala je svom sinu punu podršku i danas ona jeste najvatreniji navijač.

„Moj deda je baš mnogo voleo boks a nije imao mogućnost da trenira jer je imao problema sa zdravljem. Ja sam najviše i zbog njega počeo sve to da pratim i volim danas da zbog njega treniram i budem uspešan”, kaže Dragoljub za Niške Vesti.

U Konstantinu je mladi kikbokser godinu dana ali je već u redovima boraca koji sa takmičenja donose najsjajnija odličja.

„Moj zet se profesionalno bavi kik boksom i ja sam videvši kako on trenira i postiže uspehe poželeo da i ja sutra budem tako uspešan. Upravo mi je on preporučio Milana kao trenera i Konstantin kao klub gde niču sve sami šampioni“, kaže Dragoljub za Niške Vesti.

Iako na trening dolazi svakog dana iz Prokuplja kaže da mu nije teško da putuje, jer sve radi uz veliku ljubav prema sportu i podršku roditelja.

Dragoljub Radojković, takmičar KBS Konstantin

„Nije mi teško da putujem svakog dana, ali kada me pitaju šta mi je teže… da  satima treniram u ringu ili da putujem, ja nedvosmisleno odgovorim da je u tom poređenju – teže putovati“, kaže uz osmeh Radojević, takmičar KBS Konstantin.

Do sada je Dragoljub na svoju policu sa peharima stavio pehare sa jednog Međunarodnog takmičenja u Beogradu i takmičenja koje je organizovano za klubove centralne Srbije.

Puno razumavanja ovaj takmičar ima od prijatelja i profesora iz Poljoprivredne škole koju pohađa, jer kako kaže raspored mu ide na ruku.

„Ne izostajem iz škole skoro nikad jer sam u školi uvek pre podne, a već popodne sam u Nišu na treningu. Moji Prokupčani su iznenađeni da sam ovoliko posvećen i da ne propuštam baš nijedan trening“, kaže ovaj mladi takmičar.

Trener Milan Cvetković puno očekuje od svojih mladih takmičara, jer tvrdi da u klubu ima puno talentovanih mladih momaka koji mogu da pruže fantastične rezultate.

„Pravo je zadovoljstvo raditi sa tako motivisanim momcima koji se daju toliko, putuju i trude do poslednjeg atoma snage. Dragoljub napreduje i svakim danom obara sopstvene rekorde. On je željan uspeha a ja sam samo tu da svu tu energiju kanališem, usmerim je na pravu stranu i napravim od njega vrhunskog sportistu“, kaže Milan Cvetković, trener u KBS Konstantin.

Dok se vršnjaci druže, Dragoljub i njegove kolege iz tima vredno treniraju, kaže kik-boks mu je već ušao pod kožu a treninzi su navika bez koje ne može da zamisli dan koji čitav prođe ovde u Nišu.

“Više sam ovde nego u Prokuplju i ne stignem da se bavim nekim drugim stvarima. Da u ovom sportu kao i u svakom drugom ima puno odricanja, ali sve može da se izdrži jer imam strašnu volju da postignem svakim nastupom sve bolje rezultate”, siguran je mladi kikbokser.

Trener Cvetković sve nade polaže na takmičenje u Beogradu, siguran je njegovi takmičari ga neće razočarati.

Dragoljub Rdaojković, takmičar KBS Konstantin i Milan Cvetković, trener KBS Konstantin

„Dragoljub je na samom početku i ja sam oduševljen sa koliko želje i ljubavi on pristupa treningu. Očekuje nas sad „Serbian Open“ početkom aprila u Beogradu. Tu ćemo proveriti snagu i spremnost sa takmičarima iz drugih država. Slede zatim dva državna prvenstva a nadamo se i ulasku u reprezentaciju ove godine“, kaže trener Milan Cvetković, KBS Konstantin.

Dok čekamo medalje iz Beograda, Dragoljub je verovatno negde na putu između Prokuplja i Niša i nije mu teško da trenira, nije mu teško da putuje jer najviše od svega voli kikboks koji ga na najlepši način podesća na deku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com