DruštvoMerošina

Banka hrane donirala pomoć opštini Merošina u vrednosti od 12.000 evra

Oko trista socijalno ugroženih porodica iz opštine Merošina dobiće humanitarnu pomoć od strane Federacije banaka hrane Srbija u ukupnoj vrednosti od oko 12.000 evra. Na teritoriji ove opštine je 300 ugroženih porodica, odnoso oko 1000 članova.

 

„Već danas ćemo krenuti sa podelom paketa pomoći, i u narednih tri do četiri dana završićemo sa podelom humanitarne pomoći koju smo upravo danas dobili od Federacije Banaka hrane“, izjavio je Saša Jovanović, predsednik Opštine Merošina.

Iz Banke hrane navode da izbor nije slučajan, i smatraju da je jug Srbije najugroženiji. Ovo je drugi put da Banka hrane donira pomoć meštanima Merošine. Humanitarnu pomoć će dobiti i opštine Blace, Brus i Surdulica.

„Federacija Banaka hrane je krovna organizacija, delujemo na teritoriji cele Srbije, a vidimo da je jug Srbije najugroženiji, s tim pojačavamo naše akcije upravo na ovim prostorima. Ovo smo sada odradili sa organizacijom „Balkanskih domaćina“ i vrlo mi je drago da se naša porodica filantropa uvećava“, rekao je Aleksandar Vidaković, predsednik ove federacije.

Ova federacija je pokrenula kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“, a Dan davanja se obeležava 15. oktobra. Vidaković povodom toga najavljuje veliku akciju gde se uključuju sve naše najveće društveno odgovorne kompanije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com