Hronika

Banjac dobio batine za Uskrs dok je trajao “policijski čas”

Za Uskrs, dok je trajao najduži “policijski čas”, jedan stanovnik Niške Banje je pretučen. Batine je, kako kaže, dobio jer je u svom dvorištu puštao muziku za praznik.

M.M. za Niške Vesti kaže da je 19. aprila sedeo u svom dvorištu i slušao muziku. Tvrdi da je njegov komšija sa susedne terase vikao da utiša muziku. Naš sagovornik kaže da je to i učinio jer jeste bilo kasno, oko 23 časa. Usledile su uvrede i pretnje. Utišavanje muzike, tvrdi, nije bilo dovoljno. U vreme zabrane kretanja otac i sin izašli su iz svog dvorišta i potrčali ka njemu spremni za fizički napad.

“Video sam kako trče ka mom dvorištu sa palicom ili nekom motkom. Ja sam u tom trenutku počeo da bežim iz svog dvorišta niz ulicu gde su me oni sustigli. Komšijin sin me je udario pesnicom u donju vilicu pri čemu mi je ona pukla na 2 mesta. Pao sam na zemlju, a stariji komšija je onda skočio na mene i nastavio da me udara pesnicama. Uspeo sam nekako da se izvučem i pobegnem u kuću. Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć”, kaže M.M.

Pretučeni muškarac je odveden u Urgentni centar i stavljen mu je fiksator. Dva dana kasnije operisan je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u Nišu.

“Nisam hteo da ugasim totalno muziku jer sam smatrao da je bila dovoljno utišana. Niko drugi od komšija se nije žalio. Iskreno, popio sam malo zbog praznika i moguće je da nisam imao osećaj koliko se muzika čuje. Međutim, ako sam na bilo koji način kršio red i mir, trebalo je da pozovu policiju i ispoštuju zakon”, dodaje naš sagovornik.

U policiji su Niškim Vestima potvrdili da je 19. aprila, za Uskrs, došlo do tuče među komšijama.

“Policiji je oko 23:30 prijavljeno da je u Niškoj Banji došlo je do tuče u kojoj su dva muškarca naneli povrede trećem. Policija je odmah po prijavi izašla na lice mesta i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Nišu koje je podnelo krivičnu prijavu u redovnoj proceduri”, kažu u niškoj policiji.

Pretučeni muškarac zaista je zadobio povrede donje vilice. Napadači su muškarac star 62 godine i muškarac star 31 godinu, takođe iz Niške Banje, dodaju u policiji.

Osim redovnog postupka koji je pokrenut protiv napadača, oni su odmah sprovedeni u Prekršajni sud u Nišu zbog kršenja Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja jer su izašli iz svog dvorišta. Kako saznajemo, obojica su novčano kažnjeni. 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Mladji nasilnik je nabildovani bilmez,koji je inace plasljiv ko zec ali sa tatom je napao mladog decka koji je izuzetno slabe fizicke konstitucije i polomio mu vilicu.Inace mladi nasilnik je zaposljen preko stranke u opstini a da ni sam ne zna koji mu je posao jer samo prima platu,ne radeci nista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com