HronikaPolitika

Banđur podneo privatnu krivičnu tužbu protiv Jovanovića

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur podneo j privatnu krivičnu tužbu pred Osnovnim sudom u Nišu protiv odbornika Branislava Jovanovića, saopštio je Banđur novinarima. On je istakao da sve što je prethodne nedelje Jovanović izjavio, povezano sa njegovim učešćem u izvršoj vlasti, skup neistinitih konstrukcija sa ciljem da se njegova ličnost diskredituje u široj javnosti.

„Isključujem svaku mogućnost da su neistine izrečene u zabuni li zabludi, već sa jasnom namerom da povredi čast, ugled i nanese štetu“, istakao je Banđur.

Dodaje da će obeštećenje predloženo u tužbenom zahtevu u celini uplatiti u humanitarne svrhe, jer kako kaže istina je jedini cilj tužbenog zahteva.

Banđur je pozvao Jovanovića i da se po svim optužbama koje je izrekao na njegov račun, izvrši poligrafsko testiranje obojice, u nezavisnoj i referentnoj ustanovi koju može sam da predloži, uz obavezu da rezultati testiranja budu dostupni javnosti, navodi se u saopštenju koje je potpisao Miloš Banđur.

Da podsetimo, Branislav Jovanović, odbornik odborničke grupe „Niš – moj grad“, predlažio je Skupštini smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura.

Jovanović navodi da je situacija u gradu sve gora i gora, a Banđurovu smenu traži jer je, kako navodi, od svih aktuelnih političara u vrhu gradske vlasti i Gradskog veća, on sa najdužim stažom i najvišim funkcijama.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close