Kultura

Balska čarolija na godišnjem koncertu folklornog ansambla “Oro”

Godišnji koncert Akademskog folklornog ansambla “Oro”, Studentskog kulturnog centra Niš, ove godine biće u znaku balova i tradicionalnih varoških igrara XIX i XX veka. Publika će u programu koji su, povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu, pripremili folklorci SKC-a moći da uživa 30. marta u sali Doma vojske, sa početkom u 20h.

Novina je da ove godine neće biti gostujućih ansambala, već će se publici predstaviti sve igračke grupe AFA “Oro”. Pored prvog izvođaćkog ansambla, svoj talenat prikazaće i pripremni ansambl, dve dečije grupe kao i škola folklora.

Balovi i igranke deo su bogate srpske kulturne baštine i svakako deo srpskog folklora, te će se na samom početku koncerta publika vratiti u vreme kada su tradicionalne varoške igre bile deo svih kulturnih dešavanja grada. Kako navode u Studentskom kulturnom centru, rekonstrukcije balova na koncertima folklora su vrlo retke, te očekuju da će publika biti prijatno iznenađena.

Karte za koncert, u iznosu od 200 dinara, mogu se nabaviti u prostorijama SKC-a, svakog radnog dana od 10 – 15 sati, kao i na biletarnici Doma vojske na dan koncerta. 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com