Magazin

Balkanrock vikend u Nišu

Regionalni muzički sajt Balkanrock u petak 20. i subotu 21. septembra organizuje Balkanrock vikend u Nišu, gradu u kom je i nastao. Kako najavljuju organizatori, događaj će sačinjavati deseti jubilarni Balkanrock festival u Banovini, radionica muzičkog novinarstva u Labeerintu, kao i izložba koncertnih rok fotografija u galerijskom prostoru Dnevne sobe.

Jubilarno internacionalno deseto izdanje Balkanrock festa, koji se održava u petak, 20. septembra od 20,30 časova u dvorištu Univerziteta (Banovini) u Nišu, i ove godine biće humanitarnog karaktera.

Ulaz na festival je besplatan, ali će na ulazu u koncertni prostor biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge. Pomoć je ovog puta namenjena deci Alisi i Borisu čija majka Milena Buturović je pre mesec dana preminula nakon duge i teške bolesti, a bila je članica Udruženja građana Balkanrock. Deca su upravo krenula u školu tj. vrtić i novčana pomoć im je neophodna. Udruženje građana Balkanrock poziva sve da budu humani kao i uvek.

Spektakularni jubilarni internacionalni koncert u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovina) otvaraju mladi autorski niški sastavi: Ehrmantraut, Carpinus, Stefan i Noćobdije, Volvox i Stellar Tomb. Najbolji među njima dobiće snimanje tri numere u profesionalnom muzičkom studiju “FatCat” u Nišu.

U revijalnom delu festivala nastupiće grčki metal sastav Warhammer, beogradski melodični hard rokeri Karizma, i niški rok sastav Kramer.

Organizator jubilarnog izdanja Balkanrock festa je Udruženje građana Balkanrock u saradnji sa niškim Studentskim kulturnim centrom. Koncert pomažu Grad Niš i Pekara Branković.

U subotu 21.09. festival se seli u klub Labeerint, gde će biti održane dve radionice muzičkog novinarstva:

16,00 časova „Čemu hejt” Predavač: Mladen Milošević (urednik sajta „Balkanrock”).

17,00 časova „Muzičko novinarstvo i njegov uticaj” Još jedna spona između umetnika, dela i publike. Predavač: Miloš Cvetković (novinar i kolumnista portala „Balkanrock”)

Za ljubitelje koncertne rok fotografije biće upriličena i izložba Nemanje Đorđevića u prostoru Caffe bar Dnevna soba. Postavka „Najbolje“ predstavlja izbor koncertnih rok fotografija autora nastalih na koncertima i festivalima u Srbiji i regionu u poslednjih nekoliko godina. Svečano otvaranje izložbe je najavljeno za 19,00 časova.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close