Društvo

Baka Rosanda neće ići u zatvor zbog mačora. Donator platio bakinu komunalnu kaznu

Nesvakidašnji slučaj bake Rosande Rubežić (77) iz Niša, kojoj je naloženo da uplati 10.000 dinara na ime kazne zbog kršenja komunalnog reda uz upozorenje da može završti i u zatvoru, dobio je svoj eplilog.

Kako nam je potvrdio njen sestrić Vojislav Dubak, čovek koji je želeo da ostane anoniman doneo je novac baki Rosandi kako bi platila kaznu zbog njenog mačora Marka koji je, navodno, vršio nuždu u zgradi u Ulici Ljubomira Nikolića u Nišu.

Baka Rosanda je i dalje uznemirena zbog celog slučaja i što je mogla da završi u Ženskom zatvoru u Požarevcu jer nije imala novac da plati kaznu za koju, od letos kada su je i posetili komunalni policijaci zbog mačora, nije ni znala da postoji, kaže za Niške Vesti njen sestrić Vojislav Dubak.

„Na vratima nam se danas pojavio čovek i predstavio kao neko ko želi da pomogne baki Rosandi i ponudio 10.000 dinara kako bi platila kaznu. Nije želeo da se predstavi, ali hvala mu. Uzeli smo novac  jer stvarno nije u redu da baka, koja je udovica i koja jedva sastavlja kraj sa krajem sa malom penzijom od 14 hiljada, završi u zatvoru zbog mačora. Ona je stara žena i ja brinem o njoj i nikom ne smeta. Vodi miran život, ali se mnogo potresla što ju je niška policija sprovela u Prekršajni sud jer nije platila kaznu. Na sreću, nije odmah otišla na izdržavanje kazne, imali su razumevanje za njene godine“, rekao nam je Dubak.

Podsetimo, Prekršajni sud nije vodio prekršajne postupke i nije izrekao prekršajne sankcije. Postupao je po izvršnom postupku po prekršajnim nalozima koje je izdala Komunalna policija, a koji su konačni i izvršni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com