Društvo

Baka Danka vežba u kući – primer koji treba slediti (VIDEO)

Ova baka iz Niša redovno vežba i to svakoga dana. Postala je uzor i inspiracija svim ukućanima, ali i bližim komšijama.

Slobodanka Jovanović ima 78 godina i u niškom naselju Duvanište poznata je kao baka Danka. Do proglašenja vanrednog stanja svakodnevno je šetala jer joj je važno da očuva svoje zdravlje. Kada joj je izlazak vani zabranjen zbog godina, ona sve to poštuje i pridržava se svih uputstava. Više ne izlazi ni u dvorište porodične kuće jer je izolovana i od ostatka ukućana, baš kako je preporučeno. Ipak, njena soba ima izlaz na terasu i to je sada njen teren za vežbanje.

“Baka vežba tri puta sedmično. Najpre dugo trči po terasi, a onda radi gimnastičke vežbe. Odličnog je zdravlja i drago mi je da je našla način da i u vanrednim okolnostima održi liniju i sačuva zdravlje”, kaže za Niške vesti njen unuk Vlada.

Baka Danka živi u porodičnoj kući sa sinom, snajom i unucima. Ona je za ovo kratko vreme postala njihov tihi heroj, neko na koga se ugledaju.

“Preživela je sve i svašta a pogledajte je kako je divna i predana. Njena volja i snaga naterali su i mene koji je gledam kroz prozor da krenem da vežbam. Imam 24 godine i priznajem da sam tek sada i ja počeo da treniram kod kuće u izolaciji”, priznaje Vlada Jovanović.

Baka i unuk; Foto: Privatna arhiva

Snimak koji je napravio i ustupio nama i javnosti je sačinjen samo kako bi poslali poruku sugrađanima da ostanu kod kuće, ali da budu aktivni. Ovo se odnosi na sve, a posebno na starije ljude. Svako neka vežba u skladu sa svojim mogućnostima, poručuju Jovanovići.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com