Region

Bajkeri, rock’n’roll i još po nešto u doljevačkom Akva parku

Centralni Moto skup Moto asocijacije Srbije u organizaciji Moto kluba Ketna iz Niša biće održan narednog vikenda u Akva parku Doljevac.

Očekuje se veliki broj bajkera iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, a svoj dolazak najavili su i bajkeri iz zemalja u okruženju, a organizatori očekuju oko 1000 motora.

Dva dana letnje zabave uz rok koncerte i druge prateće manifestacije očekuju posetioce Akva parka u Doljevcu.

Nastavljamo tradiciju ali ovoga puta mnogo drugačije nego prošle godine. Naš klub je član Moto asocijacije Srbije, i ove godine Moto skup u Doljevcu odabran je da bude centralni na nivou Srbije. Očekujemo veliki broj gostiju, a budući da dolaze iz bivših jugoslovenskih republika, biće to ex jugoslovenski skup. Pored toga dolaze nam i prijatelji iz Bugarske i okolnih zemalja i biće to šansa da se pokažemo kao dobri domaćini”, kaže Vladica Jovanović predsednik Moto kluba Ketna iz Niša, koji ove godine navršava devet godina od osnivanja.

Foto: S.P.

Za učesnike i goste Moto skupa koji dolaze sa strane predviđeno je mesto za noćenje gde će moći da podignu svoje šatore.

Zvanično otvaranje kampa je u petak 23. avgusta u 12 časova. Po tradiciji, od 16 sati, za ručak, deliće se vojnički pasulj kuvan na kazanu, a od 19 časova kreće zabava u čast gostiju. U subotu 24. avgusta, posle doručka, na zahtev upravnog odbora Moto asocijacije Srbije, organizujemo za goste iz inostranstva obilazak najznačajnijih spomenika kulture Niša i okoline. Niški Narodni muzej je maksimalno izašao u susret i dozvolio nam da, bez naplate, ulaznica obiđemo Ćele Kulu, Logor na Crvenom Krstu, Čegar i Spomen park Bubanj. To će biti svojevrsna atrakcija i za naše građane jer će jedna veća povorka motorista proći trasom od Doljevca do Niša i nazad, obilazeći ova mesta”, objašnjava Jovanović.

Foto: S.P.

Tradicionalne bajkerske igre biće u subotu posle ručka u kampu. Reč je o promotivnom takmičenju između klubova za šta su predviđene simbolične nagrade.

Goste Moto skupa u Akva parku Doljevac, oba dana, u večernjim časovima očekuju rok žurke koje će trajati od 19 do dva časa iza ponoći. Pored nekoliko mladih rok bendova, zvezde večeri u petak su Divlje jagode iz Hrvatske, a u subotu kragujevački Osvajači. Ovi koncerti počinju u 22 časa, traju do ponoći, a ulaz je besplatan.

Foto: S.P.

Organizator Moto skupa su Moto klub Ketna iz Niša i Turistička organizacija opštine Doljevac.

U organizaciju centralnog Moto skupa uključili su se i ostali niški moto klubovi, poput “Independent Riders”, “MC Road Guardian”, 63. padobranske brigade i drugih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com