Društvo

Bajkeri iz Niša obezbedili donaciju sa medicinskom opremom

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ugostio je u Gradskoj kući bajkere moto kluba “Road Guardian” koji prikupljaju donaciju za medicinske ustanove u Nišu. Više od 15 kamiona potrebne opreme, trebalo bi da stignu maja iduće godine.

Prema rečima članova ovog kluba prikupljanje medicinske pomoći je već počelo, a u paketima će se naći sve što je pacijentima neophodno za prijatniji boravak u medicinskim ustanovama. Osim toga, deo pomoći biće dostavljen i ustanovama kao što je Gerontloški centar u Nišu, Škola “14.oktobar”. Gard Niš i gradonačelnik Darko Bulatović dali su punu podršku ovoj akciji.

“Uspeli smo preko nemačke eorganizacije i evro bajkera da obezbedimo ovu donaciju za naš grad. U kamionima koji budu stigli na proleće nalaziće se medicinska oprema, ali i kreveti, kolica i druga pomogala za pacijente. Pre nego smo krenuli sa sakupljanjem donicaje kontaktirali smo i klinike Kliničkog centra u Nišu kao i ostale ustanove da nam dostave spiskove najpotrebnijih stvari”, kaže Dejan Mijalkov, sekretar Moto kluba “Road Guardian”.

Prema njegovim rečima popis neophodnih stvari još nije završen, a da sve što je potrebno stigne u Niš postaraće se nadležni iz čak 1.400 klinika u Nemačkoj koje se u ovom slučaju javljaju kao darodavci.

Foto: V. P.

“Drago nam je da je celu ovu priču podržao i grad kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović”, kaže Mijalkov. “Dobili smo obećanje od gradonačlenika da će nam grad  pružiti podršku kako bismo dočekali ovaj konvoj od 15 kamiona koji će doći u Niš 23. maja, kao i bajkere koji će pratiti  konvoj u kome će biti sto ljudi”.

Ovo nije prva humanitarna akcija MC “Road Guardian” koji uspešno sarađuje sa Marinom Adamović, poznatom niškom humanitarkom. Zajedno sa njom bajkeri ovog kluba čine sve što mogu da pomognu deci koja se leče od teških bolesti i kojima je potrebna pomoć da stignu do svojih lekara u nekoj od evropksih klinika.

“Uvek smo tu kada je nekome potrebna naša pomoć, ali je ovo do sada najveća humanitarna akcija koju realizujemo”, dodaje Mijalkov.

On kaže da nema veće sreće nego kada vide osmeh na licima onih koji su nešto poželeli, a oni su uspeli da im ostvare tu želju. Maloj Nađi za koju zna cela Srbija bajkeri iz ovog niškog kluba nabavili su psa jer želela da ima kućnog ljuimca.

“Onog trenutka kada nam je to rekla njena želja je bila ispunjena, a njenoj baki smo nabavili frižider koji joj je  bio preko potreban”, dodaje Mijalkov.

Tu nije kraj priči o humanosti ovih ljudi koji u kožnim jaknama, dubokim čizmama i kacigama uz brujanje njihovih jakih mašina ponekad izgledaju zastrašujuće. Ispod tih kožnih prsluka kucaju velika srca, a oni se, kada je deci to najpotrebnije pretvaraju i u Deda Mraza i poklononima mame deci osmehe. Na kraju prošle godine Nišlije su mogle da ih sretnu u Obrenovićevoj ulici gde su delili poklone u odelima deke sa Sevrnog pola, a posetili su i Hematoonkološko odeljenje Dečije interne klinike KC Niš gde su se družili sa dacom koja se na ovoj klinici leče.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com