DruštvoVirus Korona

BABOVIĆ: Pojačava se kontrola poštovanja mera

Svi inspekcijski organi zajedno će raditi na terenu i kontrolisati da li se sprovode propisane mere Kriznog štaba. Načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović rekao je Niškim Vestima da je plan rada utvrđen danas i najavio ukrštanje inspekcija prilikom kontrolisanja objekata.

Na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu dogovoreno je da se, zbog aktuelne epidemiološke situacije, pojača zajednički nadzor i koordinisani rad inspekcijskih službi i drugih ovlašćenih uprava i institucija na teritoriji Nišavskog okruga.

 

“Od Kriznog štaba smo dobili smernice koje inspekcije će sa kojom obilaziti objekte, kontrolisaće se i ugostiteljski objekti gde se organizuju veće proslave, mimo toga biće uključeni i drugi u kojima se kreće veliki broj ljudi, poput tržnih centara, pijaca, javnog prevoza. Svakog ponedeljka ćemo imati sastanak na kome ćemo znati izveštaj za prethodnu nedelju i svake sedmice ćemo menjati inspekcije. To znači ako su jedne nedelje određene inspekcije gledale neki objekat, sledeće nedelje će druge”, objasnio je Babović.

Sastanku su, pored predstavnika republičkih inspekcijskih službi, prisustvovali i nadležni u Кomunalnoj miliciji Grada Niša, Poreske uprave u Nišu, Gradske saobraćajne inspekcije, komunalnih inspekcija gradskih opština i opštinskih uprava jedinica lokalnih samouprava.

Svi će koordinisano i zajedničkim snagama, prema nedeljnom planu, kontrolisati ugostiteljske objekte, javni saobraćaj, sportske centre, trgovinske lance i maloprodajne objekte.

„Pozivam građane na odgovornost prema sebi, svojim bližnjima i sugrađanima i apelujem na svest o važnosti vakcina i poštovanja propisanih mera zaštite. Brojke vrtoglavo rastu i to je jedini način da dobijemo bitku protiv korone“, poručio je na sastanku načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović.

Tokom vikenda inspektori su kontrolisali poštovanje epidemijskih mera u 3.800 objekata u Srbiji i izrekli su 29 kazni.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže za RTS da je najviše kontrola bilo u javnom prevozu, kao i da je uočeno dosta nepravilnosti.

“Za sada je izrečeno više od 20 prekršajnih naloga, preko 550.000 je iznos izrečenih naloga. U Beogradu je izrečeno najviše naloga, pa onda nešto u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije”, dodao je Stamenković.

Najavio je i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu i pojačanu kontrolu sala za veselja.

“Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo i da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija”, poručio je Stamenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com