Društvo

Babović čestitao Dan državnosti: Kroz srpsku istoriju, molitva je bila stub našeg naroda Molitva je bila stub našeg naroda

Načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović, prisustvovao je obeležavanju Dana Državnosti kod spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu.

Babović je napomenuo da se treba sećati onih koji su dali sve od sebe u službi Srbije, u službi slobode, u službi pravde.

“Pamtimo njihovu žrtvu, njihovu hrabrost i njihovu milost.nJer dok stojimo kod spomenika Voždu Karađorđu, nikada ne smemo zaboraviti da svako od tih obeležja, ovde u Orašcu i širom cele zemlje, predstavlja dragoceni život jednog Srbina – sina, oca, supružnika ili brata. Živela Srbija!”, kazao je dr Babović.

U Srbiji će se Dan državnosti i Sretenje Gospodnje obeležeti na više lokacija.

Dan državnosti Srbije obeležava se 15. februara, na Sretenje, u znak sećanja na obnovu srpske državnosti i Prvi srpski ustanak koji je počeo 1804. godine.

Foto: FB Petar Babović, Načelnik Nišavskog okruga

Kod spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu, ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti,  predvodito je edsednik Narodne Skupštine Srbije Vladimir Orlić, u prisustvu predsednika Narodne Skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića.

Foto: FB Petar Babović, Načelnik Nišavskog okruga

” Kroz srpsku istoriju, molitva je bila stub našeg naroda koji je uvek tražio snagu i mudrost u vremenima borbe, a pružao zahvalnost i nadu u periodima radosti. Na veliki pravoslavni praznik Sretenje Gospodnje, tako slavimo i Dan državnosti i podizanje Prvog srpskog ustanka, kao i donošenje Sretenjskog ustava. Sećajući se slavne srpske istorije i hrabrosti njenih vođa koji su utrli put i na čijim plećima svi stojimo, želim vam srećan praznik”, poručio je Načelnik Nišavskog okruga dr Petar Babović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com