Društvo

BABOVIĆ: Čestitam Dečiju nedelju našim najmlađima kojima sa ponosom i poverenjem prepuštamo budućnost

Načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović čestitao je Dečiju nedelju najmlađim sugrađanima.

 

,,Čestitam Dečiju nedelju našim najmlađima kojima sa ponosom i poverenjem prepuštamo budućnost”, poručio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović svim predškolcima, učenicima osnovnih i srednjih škola.

Povodom nedelje u kojoj se održava najveća nacionalna manifestacija za decu, načelnik je poželeo puno uspeha u radu, podsećajući da se Dečija nedelja održava svakog oktobra kako bi sve društvene aktere udružila oko jednog cilja- za poboljšanje položaja deteta. U ovoj nedelji deca i mladi mogu da pokažu šta su naučili, da predstave svoje sposobnosti, potencijale, kreativnost i da nauče nešto novo.

,,Parlamentarci, učenici srednjih škola, trebalo je da budu danas sa nama, na sednici Učeničkog parlamenta, gde bi razgovarali o važnim pitanjima”, rekao je Babović i sa žaljenjem podsetio da je to onemogućila pandemija uz obećanje da će se sa njima sresti prvom mogućom prilikom i nastaviti saradnju.

Tema sastanka je – Za svako dete.

Vi možete da je realizujete u vašim školama, sa vašim nastavnicima i drugovima, naravno koristeći mere zaštite. Uz pomoć nastavnika, stručnih saradnika, direktora i roditelja, razgovarajte o ovoj temi, jer je ona važna i pruža vam mogućnost učešća u društvenom životu kroz slobodno formiranje i izražavanje mišljenja, kao i o vršnjačkoj podršci u svakoj situaciji, a posebno u vanrednim okolnostima. ,,Nišavski upravni okrug će uvek pružiti pomoć i podršku i biti u službi naših najmlađih”, poručio je načelnik Babović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com