Kolumna

Baba-Grozda: Ima kad će

Svaki je na ovija ubavačak svetak došal s nekav razlog i nikome suđenice nesu dosudile asli muku, sekiraciju i rovanje, kako ti se tebe pričini kad te natisne nevolja pa ne znaš na kude ce obrneš.
Vreve kako je sve nekude u dzvezde zapisano čim si se ispilil i kolko god se ti otimal, otezal, istrzal,goveljal, biral vrvinke i gledal da bude po tvoje, onakoj kako si ga ti zamislel a ne neki drugi, pa će te sudbina tvoa stigne, neč ju ti pretekneš.
A da pa tija putak projdeš bel goleme ogrebotine, mora naučiš d-ideš i popolak i pobrgo, i neki put i da staneš. Da nekad poneseš i tuđ samar, a nekad da rekneš “ne mogu“, ma i “neću“ nekada da rekneš, nesi ti mogare pa cel život tuđe sapetke na grbinu da turaš. Da prideš i da se izmakneš, svakome prema zasluge, i toj mora naučiš.


I kad si dizaš i kad zalegaš, nikad da ne zabrajiš “fala ti Gospode“ da rekneš. I za onoj dobro što je bilo – nesi se mučil, oznojil, nesi padal, neje ti kalku podmetnul, dal ti je kvo ti sleduje. I za onoj što si mu iskal, a neje bilo – kuj znaje od kvu te je muku Gospod skutal, a tebe ti se samo čini da ti ne dava.
Život ima mnogo dni, mlogo puti će ti svane i će ti se st’mni – ima kad će.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com